Uusiutuvat raaka-aineet

Uusiutuvista raaka-aineista valmistetut biopohjaiset muovit vähentävät riippuvuuttamme rajallisista fossiilivaroista ja niiden hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin fossiilipohjaisten muovien. Orthex lanseerasi ensimmäiset biopohjaisesta muovista valmistetut tuotteensa jo vuonna 2016, ja laskimme kaikkien biopohjaisten tuotemallistojemme hiilijalanjäljen vuonna 2020.

GastroMax BIO -kattaustuotteiden materiaali on peräisin sokeriruo'osta. Näiden tuotteiden hiilijalanjälki on yli 80 prosenttia pienempi kuin vastaavien perinteisestä muovista valmistettujen tuotteiden.

GastroMax BIO -leikkuulaudoissa käytämme pohjoismaisesta kuusesta saatavan puukuidun sekä sokeriruo'on sekoitusta.Tuotteiden hiilijalanjälki on jopa 60 prosenttia pienempi kuin vastaavien perinteisestä muovista valmistettujen tuotteiden.

GastroMax BIO -työvälineet on valmistettu komposiittimateriaalista, joka sisältää risiiniöljystä valmistettua biopohjaista muovia. Lasikuituja ja polyamidia lisätään kestävyyden sekä korkean lämmönkeston varmistamiseksi. Työvälineiden hiilijalanjälki on yli 50 prosenttia pienempi kuin perinteisestä muovista valmistettujen keittiövälineiden.