Frequently Asked Questions

Täältä löydät vastaukset tavallisimpiin kysymyksiin. Jos sinulla on muita mieltä askarruttavia kysymyksiä tai kaipaat tarkempia tietoja tuotteistamme, olethan yhteydessä kuluttajapalveluumme.

Käyttö- ja hoito-ohjeet

Kun tuotteessa on konepesusta kertova symbolimerkintä, on tuote konepesunkestävä. Suosittelemme aina sijoittamaan muovituotteet astianpesukoneessa väljästi yläkoriin. Symbolit kertovat tuotteiden käytöstä ja ominaisuuksista. Lisätietoa käyttämiemme symbolien merkityksestä löydät täältä.

Kun tuotteessa on mikrolämmityksestä kertova symbolimerkintä, tuote kestää lämmitystä mikrossa. Huomioithan, että paljon rasvaa sisältävät ruoka-aineet voivat ylikuumentua, koska rasva lämpenee hyvin nopeasti. Lämmitettäessä ruokaa mikrossa suosittelemme matalampaa lämpötilaa ja ruoan sekoittamista aina välillä. Symbolit kertovat tuotteiden käytöstä ja tuoteominaisuuksista, lisätietoa käyttämistämme symbolimerkinnöistä löydät täältä.

Kaikki muut SmartStore™ -tuotteet paitsi kierrätysmateriaalista valmistetut SmartStore™ Recycled -laatikot ja -korit soveltuvat elintarvikekäyttöön.

Ikävä kuulla, että uuden tuotteesi etiketin poistossa on ilmennyt ongelmia. Suosittelemme liottamaan tuotetta hetken lämpimässä tiskivedessä tai hieromaan pintaan ruokaöljyä. Jos tuote on isokokoinen ja liottaminen on hankalaa, suosittelemme kokeilemaan ikkunanpuhdistus-suihketta, aine tehoaa useimmiten liimajäämien poistoon. Asetonia tai muita vahvoja aineita emme muovipinnoille suosittele.

Värjäytymistä voi tapahtua korkeissa lämpötiloissa, jos rasiassa on ollut esimerkiksi porkkanaa tai punajuurta tai jos koneessa on ollut muita astioita, joissa on ollut vastaavia ruoantähteitä. Suosittelemme kevyesti huuhtelemaan kaikki astiat väriä päästävistä ruoantähteistä ennen astianpesukoneeseen laittamista.

Tuoteturvallisuus

Kyllä, voit luottaa tuotteidemme laatuun. Kaikki perinteisestä muovista valmistetut tuotteemme ovat BPA-vapaita eivätkä ne sisällä ftalaatteja. Kierrätetty muovi on myös testatusti turvallista, mutta sitä ei voi käyttää elintarvikekontaktiin tarkoitetuissa tuotteissa, koska se on peräisin useista eri muovituotteista. Testaamme tuotteitamme säännöllisesti riippumattomissa testilaboratorioissa ja käyttötesteissä. Materiaalitoimittajillamme on tiukat tuotanto- ja prosessikontrollit, joiden ansiosta he voivat taata, että materiaalit on testattu ja hyväksytty. Lähes kaikki muovituotteemme valmistetaan Suomessa tai Ruotsissa ja me noudatamme kaikkia EU-lainsäädännön asettamia tiukkoja vaatimuksia. Lisätietoa tuoteturvallisuudesta löydät täältä.

BPA:ta (bisfenoli A) voidaan käyttää polykarbonaattimuovin (PC) valmistuksessa ja muiden muovilaatujen kovetusaineena. BPA tekee muovista iskunkestävää ja edesauttaa muovia kestämään paremmin happoja, rasvoja ja öljyjä korkeassa lämpötilassa. BPA:lla voi kuitenkin olla terveydelle haitallisia vaikutuksia, etenkin pienille lapsille, ja sen käyttö tuttipulloissa onkin kielletty. Kaikki Orthex Groupin perinteisestä muovista valmistetut tuotteet ovat BPA-vapaita. Niin ikään kaikki kierrätysmateriaalimme ovat testattuja ja turvallisia, mutta koska niiden alkuperä jakautuu moniin eri muovituotteisiin, emme voi täysin taata, etteikö pieniä jäämiä BPA:ta esiintyisi. Orthex takaa, että kaikki elintarvikekelpoisuus-symbolilla (lasi ja haarukka) merkityt tuotteet ovat vapaita BPA:sta sekä ftalaateista. Välitämme sinun ja perheesi hyvinvoinnista ja ympäristöstämme. Voit turvallisin mielin käyttää tuotteitamme. Lue lisää BPA:sta täältä.

Muoviin voi tulla jälkiä korkeissa lämpötiloissa. Tämän välttämiseksi suosittelemme, että et käytä korkeimpia lämpötiloja, kun lämmität ruokaa mikroaaltouunissa tai kun peset tuotetta astianpesukoneessa. Rasioita voi turvallisesti käyttää, vaikka muovissa olisi vaaleita pilkkuja tai se olisi vääntynyt. Jos muovituote on vaurioitunut siten, että rasian pintaan on tullut valkoista rosoa, suosittelemme hygieniasyistä vaihtamaan tuotteen uuteen.

Materiaalit ja symbolit

Symbolit kertovat tärkeää tietoa tuotteen käytöstä ja ominaisuuksista. Voit esimerkiksi tarkistaa, onko tuotteessa takuu, onko tuote valmistettu elintarvikekelpoisesta materiaalista, mitkä ovat lämpötilasuositukset, miten tuotetta käytetään ja miten se puhdistetaan ja kierrätetään. Lisätietoa käyttämiemme symbolien merkityksestä löydät täältä.

Jos tuotteessa on konepesunkestävä-symboli, sen voi pestä astianpesukoneessa. Suosittelemme aina sijoittamaan muovituotteet väljästi astianpesukoneen yläkoriin. Muiden astioiden puristuksessa muovituotteet saattavat astianpesukoneen lämmössä muuttaa muotoaan ja vääntyä. Tuote on kuitenkin edelleen turvallinen käyttää. Symbolit kertovat tuotteiden käytöstä ja ominaisuuksista. Lisätietoa käyttämiemme symbolien merkityksestä löydät täältä.

Mistä ostaa?

Tuotteitamme löytyy useista päivittäistavarakaupoista ja -marketeista sekä hyvin varustelluista rautakaupoista, puutarhamyymälöistä ja erikoisliikkeistä. Meillä on laaja valikoima erilaisia tuotteita, minkä vuoksi tuotevalikoima saattaa vaihdella myymälöittäin. Jos etsit jotain tiettyä tuotetta, voit tiedustella tuotteen saatavuutta suoraan jälleenmyyjältämme. Voit myös ottaa yhteyttä meihin ja teemme parhaamme vastataksemme pian, mistä liikkeistä löydät etsimäsi tuotteen: consumer.fi(a)orthexgroup.fi

Outlet-myymälästämme löydät kattavan valikoiman tuotteitamme. Outlet-myymälä sijaitsee Lohjan ABC:n yhteydessä osoitteessa Hossanmäentie 1.

Mukava kuulla, että olet kiinnostunut tuotteistamme! Otathan meihin yhteyttä osoitteeseen consumer.fi(a)orthexgroup.com

Tuotereklamaatiot

Meillä ei ole erillistä varaosamyyntiä tuotteillemme. Olethan kuitenkin meihin yhteydessä, niin voimme tarkistaa, jos meiltä mahdollisesti kuitenkin löytyisi tarvitsemasi varaosa. Lähetäthän varaosakyselyn osoitteeseen consumer.fi(a)orthexgroup.com

SmartStoreTM -säilytyslaatikot ovat hyvin kestäviä, mutta joskus olosuhteet voivat kuitenkin olla liian haastavat. Oletko käyttänyt laatikoita ulkona tai hyvin kylmissä tai kuumissa olosuhteissa? Tai oletko säilyttänyt laatikoissa erittäin painavia tai teräviä esineitä? Järeämpään käyttöön ja olosuhteisiin suosittelemme valitsemaan iskunkestäviä SmartStoreTM Pro -sarjan säilytyslaatikoita.