Resurssitehokkuus

Orthexin toiminnot ovat resurssitehokkaita ja niillä on minimaalinen vaikutus ympäristöön ja paikalliseen biodiversiteettiin. Kaikissa tehtaissamme on suljetun kierron vedenkäyttöjärjestelmä. Toiminnot käyttävät jäähdytysvettä valmistusprosesseissa, ja vesi kierrätetään kokonaan tuotannossa. Toiminnoistamme ei synny jätevettä, emmekä laske vettä luontoon. Pyrimme aina säästämään luonnonvaroja ja muita resursseja.

Keskitymme resurssitehokkuuden optimoinnissa energiatehokkuuden parantamiseen ja tuotannon hävikin vähentämiseen

Energiatehokkuus

Voimme parantaa toimintojemme energiatehokkuutta merkittävästi korvaamalla vanhat koneet energiatehokkailla koneilla. Olemme tehneet paljon työtä vähentääksemme vuosittaista energiankulutusta. Tuotteet on suunniteltu tuotannon ja logistiikan kannalta mahdollisimman tehokkaiksi, jotta ne kuluttaisivat vähemmän energiaa. Vaihdamme koneitamme aktiivisesti uusiin ja energiatehokkaampiin.

Tavoitteenamme vuosille 2023-2025 on vähentää energiankulutusta 1 % vuosittain vuoden 2022 tasoon nähden.

Tässä joitakin konkreettisia esimerkkejä toimista, joita on tehty resurssitehokkaan tuotannon saavuttamiseksi:

2020 - 2022: Hiilidioksidipäästöjen pienentäminen uusiutuvan energian avulla kaikissa tehtaissa ja koneiden korvaaminen energiatehokkaalla teknologialla

2017 - 2019: Ruotsissa käynnistetty energiatehokkuusprojekti ja seitsemän uutta energiatehokasta konetta

2015 - 2016: Kuusi uutta energiatehokasta konetta

2012 - 2014: Lämmitysjärjestelmän uusiminen Ruotsissa Gnosjön tehtaalla, jäähdytysjärjestelmän uusiminen Lohjan tehtaalla ja viisi uutta energiatehokasta konetta

Tuotannon hävikki

Optimoimme tuotantomme siten, että heikkolaatuisten tuotteiden tai tuotannon hävikin määrä minimoidaan. Jos hävikkiä syntyy toimistamme huolimatta – yleensä tuotannon aikana tapahtuvan väri- tai materiaalimuutoksen takia – voimme käyttää siitä suuren osan uudelleen muun tuotannon raaka-aineena. Tällöin varsinaista hävikkiä ei käytännössä synny lainkaan.

Tavoitteemme on, että tuotannon hävikin osuus (hävikkituotteiden kustannukset verrattuna tuotantomäärään) on 1,42 % vuoteen 2024 mennessä.