Resurssitehokkuus

Orthexin toiminnot ovat erittäin resurssitehokkaita ja niillä on minimaalinen vaikutus ympäristöön ja paikalliseen biodiversiteettiin. Kaikissa tehtaissamme on suljetun kierron vedenkäyttöjärjestelmä. Toiminnot käyttävät jäähdytysvettä valmistusprosesseissa, ja vesi kierrätetään kokonaan tuotannossa. Toiminnoistamme ei synny jätevettä, emmekä laske vettä luontoon. Pyrimme aina säästämään luonnonvaroja ja muita resursseja.

Keskitymme resurssitehokkuuden optimoinnissa energiatehokkuuden parantamiseen ja tuotannon hävikin vähentämiseen

Energiatehokkuus

Voimme parantaa toimintojemme energiatehokkuutta merkittävästi korvaamalla vanhat koneet energiatehokkailla koneilla. Olemme tehneet paljon työtä vähentääksemme vuosittaista energiankulutusta. Tuotteet on suunniteltu tuotannon ja logistiikan kannalta mahdollisimman tehokkaiksi, jotta ne kuluttaisivat vähemmän energiaa. Vaihdamme koneitamme aktiivisesti uusiin ja energiatehokkaampiin.

Tavoitteemme on vähentää energiankulutusta tuotettua kiloa kohden (-5 % rullaava 3 vuotta).

Tässä joitakin konkreettisia esimerkkejä toimista, joita on tehty resurssitehokkaan tuotannon saavuttamiseksi:

2021: Hiilidioksidipäästöjen pienentäminen uusiutuvan energian avulla Ruotsin kahdessa tehtaassa ja tuotantolaitteiden korvaaminen energiatehokkaalla teknologialla.

2020: Hiilidioksidipäästöjen pienentäminen uusiutuvan energian avulla Suomessa ja tuotantolaitteiden korvaaminen energiatehokkaalla teknologialla.

2019 - 2018: Viisi uutta energiatehokasta konetta.

2017: Energiatehokkuusprojekti käynnistetty Ruotsissa ja kaksi uutta energiatehokasta konetta.

2016 - 2015: Kuusi uutta energiatehokasta konetta.

2014 - 2013: Lämmitysjärjestelmän uusiminen Ruotsissa Gnosjön tehtaalla ja viisi uutta energiatehokasta konetta.

2012: Lohjan tehtaan jäähdytysjärjestelmän uusiminen. Kansalliseen energiatehokkuussopimukseen liittyminen Suomessa.

Tuotannon hävikki

Optimoimme tuotantomme siten, että heikkolaatuisten tuotteiden tai tuotannon hävikin määrä minimoidaan. Jos hävikkiä syntyy toimistamme huolimatta – yleensä tuotannon aikana tapahtuvan väri- tai materiaalimuutoksen takia – voimme käyttää siitä suuren osan uudelleen muun tuotannon raaka-aineena. Tällöin varsinaista hävikkiä ei käytännössä synny lainkaan.

Tavoitteemme on, että tuotannon hävikin osuus (hävikkituotteiden kustannukset verrattuna tuotantomäärään) on 1,42 % vuoteen 2024 mennessä.