Massatasemenetelmä

Orthex haluaa antaa kuluttajille mahdollisuuden valita ympäristön kannalta kestävämpiä tuotteita ja on alkanut käyttää ns. massatasemenetelmällä valmistettuja uusiutuvia raaka-aineita. Massatasemenetelmä tarkoittaa, että uusiutuvat materiaalit sekoitetaan fossiilisiin materiaaleihin raaka-aineen tuotantoprosessissa. Tämä vähentää fossiilipohjaisen muovin määrää maailmassa.

Massatasemenetelmä on laskentaperusteinen toimintaperiaate. Seuraamalla määriä koko tuotantoketjun ajan kierrätetty tai uusiutuva raaka-aine voidaan kohdentaa tiettyihin tuotteisiin. Orthex on ISCC PLUS-sertifioitu, mikä tarkoittaa, että massataselaskenta noudattaa ennalta määriteltyjä ja läpinäkyviä sääntöjä. Kaikki massatasemenetelmällä valmistetut tuotteemme on merkitty ISCC-logolla.

Käytämme massatasemenetelmällä valmistettuja raaka-aineita useissa tuotesarjoissa: SmartStore Compact ja SmartStore Compact Clear säilytyslaatikoissa, SmartStore Vision kuivasäilytysrasioissa, SmartStore Snack ja SmartStore Sustain -lounasrasioissa sekä GastroMax-mittakannuissa. Massatasemenetelmän mukaisesti keskimäärin vähintään 20 % kyseisten tuotteiden muovista on uusiutuvaa. Osittain uusiutuvan raaka-aineen käyttö pienentää tuotteiden hiilijalanjälkeä verrattuna perinteiseen fossiilipohjaiseen muoviin.

Uusiutuva raaka-aine tulee teollisuuden sivuvirroista, eikä näin ollen kilpaile ruuantuotannon tai viljelymaan kanssa. Uusiutuva raaka-aine koostuu pääosin käytetystä paistorasvasta.

Lisätietoa massatasemenetelmästä ISCC-organisaation sivuilta. 

Orthex ISCC PLUS Sustainability Declarations and FSC Declarations are available in English here.