Kierrätetyt raaka-aineet

Haluamme luoda arvoa siitä, mikä on heitetty pois, ja siksi olemme käyttäneet tuotannossa kierrätettyä muovia jo 1990-luvulta lähtien.

Orthex oli yksi maailman ensimmäisistä kulutustavarayrityksistä, joka ryhtyi käyttämään kuluttajien kierrättämää pakkausmuovia uusien tuotteiden raaka-aineena vuonna 2017 heti, kun teknologia sen salli. Nykyään Orthex hankkii kyseisen muovin EuCertPlast-sertifioiduilta eurooppalaisilta toimittajilta. EuCertPlast-sertifikaatti (Euroopan muovien kierrätyssertifikaatti) korostaa muovimateriaalien jäljitettävyyttä ja lopputuotteen sisältämän kierrätysmateriaalin laatua.

Kasvien hoito -tuoteryhmämme on ollut kierrätysmuovin käytön kannalta edelläkävijä. Nykyään valmistamme kaikki kukkaruukkumme ja parvekelaatikkomme kierrätysmuovista.

Katso video jäätelörasian matkasta kukkaruukuksi.

Käytämme myös teollisuudesta peräisin olevaa kierrätysmuovia. Tämäkin materiaali hankitaan luotettavilta EuCertPlast-sertifioiduilta toimittajilta. Tuotteissamme käytetty muovi voidaan kierrättää noin 10 kertaa. Käytännössä kierrätetty muovi on kuitenkin aina sekoitus eri-ikäisiä muoveja, joista osa on kierrätetty muita useammin. Tästä syystä itse tuote voidaan kierrättää lähes loputtomasti, vaikka jokin osuus muovimassasta voidaankin kierrättää 10 kertaa. 

Elintarvikekäyttöön tarkoitettuja tuotteita koskevien vaatimusten vuoksi emme voi käyttää kierrätettyä muovia ruokailu- ja keittiövälinetuotteissamme. Muovin kemiallinen kierrättäminen – eli muovin sulattaminen molekyyleiksi, jotka voidaan hyödyntää uusien tuotteiden valmistuksessa, voi tuoda tähän muutoksen. Seuraamme tämän menetelmän kehitystä tarkasti, sillä se auttaisi saavuttamaan hiilineutraaliustavoitteemme.

Löydät kaikki kierrätysmuovista valmistetut tuotteemme verkkosivuiltamme.

Muovia vanhoista kalaverkoista

Käytämme myös vanhoista kalaverkoista valmistettuja muoviraaka-aineita ja teemme niistä sankoja ja muita kodin tuotteita. Kalaverkot aiheuttavat suuren osan merten muovijätteestä. Käyttämällä ne uudelleen voimme estää merten saastumista ja pienentää uusien tuotteiden hiilijalanjälkeä huomattavasti verrattuna neitseellisestä muovista valmistettuihin tuotteisiin. 

Orthexin Sanko 10 L vanhoista kalaverkoista on tehty vanhoista kalaverkoista ja kahva kuluttajien kierrättämistä muovipakkauksista. Orthex pesuvati, vesikauha ja SmartStore™ Ocean -sarja on valmistettu vanhoista kalaverkoista (70 %) ja tavallisesta polypropeenista (30 %).