Tuoreita makuja ja parempi omatunto

Säilyttämällä ruokaa oikein säästät sekä rahaa että ympäristöä. Pienellä suunnittelulla voit nauttia paremmista aterioista, paksummasta lompakosta sekä vihreämmästä jalanjäljestä.

 

1. Käytä ilmatiiviitä rasioita

Säilytä ruokaa aina ilmatiiviissä rasioissa. Rasiassa ruoka säilyy tuoreena pidempään, eivätkä maut tai tuoksut sekoitu keskenään. Käytä vain elintarvikekelpoista muovia olevia säilytysrasioita. Ilmatiiviit rasiat pitävät hajut, kosteuden, pölyn ja ötökät poissa.

Kaikki SmartStore™ ruoansäilytysrasiat ovat tietysti turvallista ja testattua BPA-vapaata muovia.

SmartStore food containers
SmartStore food containers

2. Säilytä oikeassa lämpötilassa

Säilytyslämpötilalla on vaikutusta ruoan laatuun, makuun ja säilyvyyteen. Suosituslämpötila jääkaapissa on +2 – +6 ⁰C.

Lämpötila vaihtelee jääkaapin sisällä: yleensä ovessa ja vihanneslokerossa on lämpimintä ja alahyllyllä kylmintä. Kuiva-aineet tulee säilyttää huoneenlämmössä.

3. Pakasta vaivatta

Jos aterialta jää paljon ruoantähteitä, pakasta ne mahdollisimman pian. Maku, väri, rakenne ja vitamiinit säilyvät pakastettaessa melkeinpä ennallaan. Suosituslämpötila pakastukselle on –24 ⁰C, säilytettäessä –18 ⁰C. Käytä kestäviä, turvallisia ja BPA-vapaita pakastusrasioita kuten SmartStore™ Frost -pakasterasiat.

SmartStore food containers
SmartStore food containers

4. Vähennä hävikkiä

Ruokajätteen määrä vaihtelee suuresti kotien välillä. Jos haaskaamme ruokaa, haaskaamme rahaa. Muista kolme asiaa: syö ensin nopeimmin huonoksi menevät ruoat, tarkista jääkaappi, pakastin ja ruokakaappi ennen kauppaan lähtöä ja syö tähteet seuraavana päivänä lounaaksi tai pakasta ne. Tutustu laajaan valikoimaamme ruoansäilytysrasioita jääkaappiin tästä.

5. Älä sekoita merkintöjä

Parasta ennen -merkintä tarkoittaa, että ruoalle tyypilliset ominaisuudet säilyvät ainakin tähän päivään saakka, mikäli se on säilytetty oikein. Merkityn päivän jälkeen tuote saattaa menettää osan ominaisuuksistaan (esimerkiksi juustosta voi tulla kovempaa), mutta on silti täysin käyttökelpoista.

Viimeinen käyttöpäivä taas kertoo, että tuote saattaa olla haitallista merkityn päivämäärän jälkeen, eikä sitä tulisi enää syödä. Tällaisiin ruokiin lukeutuvat esimerkiksi raaka liha, kala ja pastöroimaton maito.

SmartStore food containers
SmartStore food containers

6. Meal preppaus tekee arjesta helpompaa

Meal prepping tarkoittaa ruoan ja aterioiden esivalmistelua. Kuori ja pilko kasvikset, kypsennä proteiinit ja kokoa ainekset valmiiksi helpottaaksesi viikon mittaan tapahtuvaa kokkailua. Tämä säästää aikaa ja rahaa sekä auttaa tekemään terveellisempiä ruokavalintoja.

Helppoja etukäteen valmisteltavia ruokia ovat esimerkiksi ruokaisat salaatit, keitot tai vuoka- ja peltiruoat. Suunnittele viikon ruokalista ennakkoon, niin onnistut varmasti. Ilmatiiviit SmartStore™-rasiat säilövät esivalmistellut ruoat tuoreena jääkaapissa tai pakastimessa.

7. Säilytä erillään

Loihdi edellispäivän ylijääneistä ruoista herkullinen lounas mukaan töihin. Säilytä esimerkiksi salaatinkastike tai krutongit erillisessä astiassa ruokailuun asti. Näin varmistut siitä, että voit nauttia evääsi mahdollisimman raikkaina.

SmartStore™ ruoansäilytysrasioissa on tiivis kansi, jonka ansiosta voit kuljettaa rasiat huoletta laukussa ilman vuotovaaraa. Nosta lounashetki uudelle tasolle ja nauti hyvällä mielellä!

SmartStore food containers

Kaipaatko lisää vinkkejä keittiön järjestelyyn? Laita kuiva-ainekaapit ojoon SmartStore™ Vision -rasioilla ja järjestä jääkaappi SmartStore™ Compact Clear -laatikoilla.

SmartStore Vision
SmartStore food containers