Viherpeukalot ylös!

Kasvit ja kukat tuovat kotiin aivan erityistä tunnelmaa. Ne eivät vain näytä kauniilta, vaan myös puhdistavat ilmaa, tuovat siihen kosteutta sekä vähentävät stressiä. Katso vinkkimme, joilla saat kasvisi kukoistamaan.

 

Muista valo

Valitse kasvien paikka niiden valontarpeen mukaan. Paksu- ja kirjavalehtiset sekä kukkivat kasvit tarvitsevat enemmän valoa.

Kastele sopivasti

Suurilehtiset ja kukkivat kasvit tarvitsevat enemmän vettä kuin nahkealehtiset kasvit ja kaktukset. Kastele ne hyvin ja anna mullan kuivahtaa – voit saada jopa jotkut kasvit kukkimaan tällä konstilla! Käytä kasteluun huoneenlämpöistä vettä.

Suihkuta lehtiä

Voit suihkutella kasvien lehtiä päivittäin puhtaalla vedellä. Tämä lisää ilmankosteutta sekä saa kasvit voimaan paremmin. Huomaa, että nahkealehtiset kasvit eivät tarvitse suihkuttelua.

Käytä lannoitetta

Lannoita kasvit säännöllisesti, mutta vain kasvukaudella. Useimmat kasvit alkavat kasvaa maaliskuussa ja kasvu loppuu loka–marraskuussa. Vaalenevat tai kutistuvat lehdet ovat merkki siitä, että kasvi tarvitsee ravinteita.


Hyödynnä altakasteluruukkuja

Altakasteluruukut ovat oiva valinta kasveille, jotka tarvitsevat tasaisesti vettä. Ne ovat sinullekin superhelppo ratkaisu: kasvit imevät tarvitsemansa veden ruukun säiliöstä ja mittatikku kertoo, koska ruukkuun pitää lisätä vettä.

Vaihda multa

Yleensä multa pitää vaihtaa 3–5 vuoden välein, pienillä kasveilla useammin

Tiesitkö, että jotkut kasvit parantavat ilmaa?

Tietyt kasvit puhdistavat huoneilmaa ja lisäävät ilmankosteutta. Esimerkiksi rönsylilja, traakkipuu, anopinkieli, kirjovehka ja limoviikuna puhdistavat ilmaa. Palmukasvit, fiikus, saniainen, kultaköynnös ja traakkipuu taas lisäävät ilmankosteutta. Lue lisää kasvien huoneilmaa parantavasta vaikutuksesta täältä.

Allergiavaroitus

Jotkut kasvit voivat aiheuttaa oireita allergikoilla. Näihin lukeutuvat muun muassa limoviikuna, traakkipuu, kiinanruusu, fiikus, krysanteemi ja gerbera. Jos perheessäsi on pieniä lapsia tai lemmikkejä, kiinnitä huomiota myös kasvien myrkyllisyyteen.