Pinkki juustokakku

Tämä juustokakku on näyttävä tarjottava juhlapöytään! Voit myös halutessasi maustaa kakun esimerkiksi murskatuilla Marianne-karkeilla ja koristella mielesi mukaan.

 
Pinkki juustokakku

Juustokakku

750 g maustamatonta tuorejuustoa
375 g tomusokeria
6 kpl liivatelehteä
150 g kuohukermaa
300 g Digestive-keksejä
150 g suolatonta voita
8 g vaaleanpunaista kaakaota tai elitarvikeväriä 

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

2. Kiehauta kerma ja lisää liivatteet kerman joukkoon koko ajan sekoittaen.

3. Kaada kermaliivate-seos tuorejuuston joukkoon ja vatkaa pallovatkaimella tasaiseksi.

4. Lisää tomusokeri ja vatkaa kunnes massa on kokonaan sekoittunutta.

5. Murskaa keksit pieniksi muruiksi ja sulata tai ruskista voi.

6. Kaada voi keksimurun joukkoon ja sekoita kunnes tasaisesti sekoittunut.

7. Kaada keksimurut 3-litraiseen irtopohjavuokaan ja tasoita kunnes pohja peittynyt.

8. Kaada tuorejuustoseos keksipohjan päälle ja tasoita nuolijalla.

9. Anna juustokakun hyytyä vähintään 2 tuntia jääkaapissa.

10. Irrota irtopohjavuoan reunat ja koristele kakku haluamallasi tavalla. (Kuvassa näkyvien koristeiden ohjeet alla.)

11. Tarjoile ja nauti.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä tuorejuustomassan sekaan esimerkiksi suklaahippuja tai valitsemiasi karkkeja murskattuna.

Koristeet

Kirsikoita
Basilikanversoja
Macaron-leivosten kuoria
Kuivattua marenkia
Suklaa-kreemi

Macaron-leivosten kuoret

100 g kananmunan valkuaisia
100 g sokeria
125 g mantelijauhoa
150 g tomusokeria
3 g vaaleanpunaista elintarvikeväriä

1) Vatkaa sokeri ja valkuainen kiiltäväksi marengiksi.

2) Sekoita mantelijauho ja tomusokeri yhteen.

3) Siivilöi mantelijauho ja tomusokeri 1/3 kerrallaan marengin sekaan kunnes kaikki jauhot ovat sekoittuneet.

4) Vispaa macarontaikinaa niin, että siitä tulee kiiltävä, mutta älä paina liikaa, jotta taikinassa pysyy ilma.

5) Lisää lopuksi väriaine ja nostele se taikinan joukkoon.

6) Pursota leivinpaperin päälle noin 2 cm halkaisijaltaan olevia palloja ja anna niiden olla 30 min huoneenlämmössä, jotta pinta olisi kova ja kiiltävä.

7) Paista 140-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

8) Anna leivosten paiston jälkeen jäähtyä rauhassa.

Kuivattu marenki

1,5 dl vettä
500 g sokeria
240 g kananmunan valkuaista

1) Lämmitä sokeri ja vesi 115-asteiseksi ja ala vatkata valkuaisia täydellä vauhdilla käsivatkaimella tai yleiskoneessa.

2) Kun sokeri ja vesi saavuttaa 121 astetta, kaada se valkuaisten joukkoon ohuena nauhana, vatkaa puoliteholla marenkia kunnes se on huoneenlämpöistä ja kiiltävää.

3) Pursota marengit GastroMax-pursottimella leivinpaperin päälle ja kuivata 71-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4) Halutessasi voit raastaa päälle suklaata tai ripotella kaakaojauhetta.

Suklaa-kreemi

350 g suklaata
1,5 dl täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
0,25 dl glukoosia
3 kpl liivatelehteä

1) Kiehauta maito, kerma ja gluukosi, lisää joukkoon liotettu liivatelehti.

2) Sulata suklaa ja kaada 1/3 maitokermaseosta kerrallaan suklaan joukkoon siten, että sekoitat massan aina tasaiseksi.

3) Kun kaikki neste on suklaan seassa, pitäisi lopputuloksen olla kiiltävä ja nestemäinen.

4) Anna kreemin jäähtyä jääkaapissa yön yli ja siirrä sitten pursotinpussiin.

5) Pursota kakun päälle GastroMax-pursotinpussia ja sopivaa tyllaa käyttäen.

Suomen Kokkimaajoukkueen resepti.