Mustikkapiirakka marengilla

Mustikkapiirakka saa uuden muodon ja marenkihunnun tässä suussa sulavassa Suomen Kokkimaajoukkueen reseptissä.

 

Piirakkapohja

250g suolatonta voita
100g sokeria
250g vehnäjauhoja
1 kananmuna

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Siivilöi vehnäjauho joukkoon, kunnes taikina on keltaista ja siitä saa pyöritettyä pallon.

3. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita nuolijalla.

4. Laita taikina jääkaappiin 25 minuutiksi.

5. Kauli taikina ohueksi suorakulmioksi ja nosta varovasti piirakkavuokaan. Siisti reunat.  

Mustikkatäyte

500 g mustikoita
250 g hillosokeria
1 dl vettä

1. Kaada mustikat kattilaan ja lisää vesi ja sokeri.

2. Kiehauta ainesosat ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi.

3. Keitä 5 minuuttia marjapyrettä ja jäähdytä.

4. Lisää pyre piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle tomusokeria.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Marenki 

250 g tomusokeria
100 g kananmunan valkuaista

1. Kaada valkuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes vaahto on kiiltävää eikä tipu kulhosta, jos käännät kulhon ylösalaisin.

2. Pursota marenki piirakan päälle käyttäen Gastromax-pursotinpussia.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 2 minuuttia, kunnes marenki on kullanruskeaa.

Koristele valmis piirakka haluamallasi tavalla. Kuvassa koristeena on murskattuja macaron-leivosten kuoria.