Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on täydellinen kesäjälkiruoka ja sopii tarjottavaksi vaniljajäätelön kanssa!

 

Piirakan muropohja

180 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
puolikkaan appelsiinin kuori
ripaus suolaa

Täyte

4 dl (pakaste)mustikoita
0,4 dl sokeria
0,4 dl hillosokeria
2 rkl perunajauhoa

Tee näin 

1. Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, appelsiininkuori, suola ja kardemumma keskenään sekaisin. Lisää jauhot sokeri-voi massaan.

3. Painele taikina voideltuihin piirakkavuokiin.

4. Sekoita (jäiset) mustikat, sokerit ja perunajauho keskenään. Kaada mustikat piirakkavuokiin. Voit tehdä myös yhden isomman piirakan.

5. Paista piirakoita uunissa 200 asteessa noin 20 min.

6. Nauti piirakka tuoreiden mustikoiden sekä vaniljajäätelön kanssa.

Suomen Kokkimaajoukkueen luoma herkullinen resepti.