Kukkakaalitempura & lime-aioli

Kukkakaalitempura on maukas kasvisruoka, jonka valmistamisessa siiviläkauha on erityisen kätevä työväline!

 

Kukkakaalitempura

2 kpl munia
3,5 dl vichyä
3 dl vehnäjauhoja
2 dl maizena-jauhoja
1 tl suolaa
1 kukkakaali
Auringonkukkaöljyä

Tee näin:

1. Leikkaa kukkakaalit noin 4cm x 4cm kokoisiksi paloiksi ja ryöppää niitä noin minuutti

2. Sekoita kaikki tempurataikinan ainekset kulhossa huolellisesti

3. Kasta kukkakaalit tempurataikinassa

4. Friteeraa kukkakaaleja noin 3 minuuttia 180-asteisessa auringonkukkaöljyssä

5. Nosta kullanruskeat kukkakaalit siiviläkauhan avulla talouspaperin päälle valumaan

6. Mausta suolalla

Lime-aioli

3 dl rypsiöljyä
1/2 limen mehu
1 tl dijon sinappia
1 tl suolaa
1 muna

Tee näin:

1. Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan, jonne sauvasekoitin mahtuu. 

2. Aja majoneesia täydellä teholla ja samanaikaisesti nosta sauvasekoitinta, kunnes seos muuttuu majoneesiksi

3. Tarkista maku

Tarjoiluun

Tuoretta korianteria
Lime
Seesaminsiemeniä
Tuoreita chilejä

Suomen Kokkimaajoukkueen luoma herkullinen resepti.