Kesäsalaatti uusien perunoiden ja Dijon-kastikkeen kera

Vaikka tämä salaatti on parasta lämpimänä, se sopii myös kesäpiknikille tai lounaaksi pitkällä automatkalla. Laita vihannekset ja kastike erillisiin säilytysrasioihin ja kokoa salaatti juuri ennen syömistä.

 

4 hengelle

500 g puolitettuja uusia perunoita (pieniä)
15-20 parsanvarsia, vain päät (säästä varret esim. keittoon)
1 dl keitettyjä (kokonaisia) vihreitä linssejä

75 g sokeriherneitä, pituussuunnassa puolitettuja
100 g pilkottua kevätsipulia
100 g pieniä makeita herneitä
100 g tuoretta babypinaattia

Syötäviä kukkia (esim. orvokkeja) + herneen ituja salaatin koristeluun

Kastike

1 sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
2 tl Dijon-sinappia
hyppysellinen merisuolaa
hyppysellinen käsin rouhittua mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vispikerma (tai laktoositon vaihtoehto)

Tee näin:

1) Lämmitä uuni 225 asteeseen. Huuhtele puolitetut perunat kuorineen kylmällä vedellä ja kuivaa puhtaalla pyyhkeellä ylimääräinen vesi pois. Levitä perunat tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle pelille ja paahda uunin keskiosassa noin 25 minuutta tai kunnes perunat ovat saaneet kultaisen värin.

2) Huuhtele parsat juoksevan veden alla ja kuivaa niistä ylimääräinen vesi pois. Laita paahtumaan perunoiden kanssa viimeiseksi viideksi minuutiksi.

3) Tee kastike sekoittamalla sitruunankuori, mehu, sinappi ja hyppysellinen suolaa ja pippuria.  Sekoita joukkoon öljy ja kerma. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

4) Anna perunoiden ja parsan jäähtyä ja laita sitten kaikki salaatin ainekset suureen tarjoiluastiaan.

5) Kaada kastike salaatin päälle ja koristele orvokilla ja herneen iduilla. Tarjoile välittömästi.

Tämän herkullisen reseptin on GastroMaxille luonut suositun Dagmar's Kitchen -ruokablogin kirjoittaja Sonja Dahlgren.