Jogurttikakku mansikoilla ja sitruunakuorrutteella

Tämän herkullisen reseptin on GastroMaxille luonut suositun Dagmar's Kitchen -ruokablogin kirjoittaja Sonja Dahlgren.

 

Tarvitset:

150 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl kookossokeria
3 kanamunaa
1 rkl sitruunamehua

4 dl hienorakenteista jauhoa
¾ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 sitruunan kuori

1 ¾ dl paksua jogurttia (rasvaa 10 %)

225 g kuutioituja mansikoita
2 rkl hienorakenteista jauhoa

2-3 rkl sitruunamehua
2 dl tomusokeria

Tee näin:

1) Voitele leivontavuoka (1,8 L) ja ripottele jauhoja sen reunoille. Karista ylimääräiset jauhot pois. Lämmitä uuni 175° asteeseen.

2) Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja sitruunankuori. Laita kulho sivuun odottamaan.

3) Sekoita voi, sokeri ja kookossokeri kunnes se on ilmavaa ja väriltään vaaleanruskeaa. Lisää munat yksitellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi 1 rkl sitruunamehua.

4) Lisää jauhoseos munaseokseen yhdessä jogurtin kanssa. Sekoita mansikat ja 2 rkl hienorakenteista jauhoa ja lisää ne taikinaan.

5) Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin alaosassa 55-60 minuuttia. Anna jäähtyä uuninritilällä.

6) Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri kuorrutukseksi. Kaada kuorrutus täysin jäähtyneen kakun päälle.