Aasialaiset krepit katkaravuilla ja mausteisella thai-kastikkeella

Tämän herkullisen reseptin on GastroMaxille luonut suositun Dagmar's Kitchen -ruokablogin kirjoittaja Sonja Dahlgren.

 

Riisikrepit
4 henkilölle (noin. 10 kpl) 

2 dl riisijauhoja
1 hyppysellinen suolaa
4 dl kauramaitoa
2 kanamunaa
Kookosöljyä paistamiseen

Sekoita riisijauho ja suola kulhossa.
Lisää maito ja sekoita kunnes seos on tasaista.
Lisää munat ja sekoita varovasti.
Paista krepit kookosöljyssä keskilämmöllä.
Aseta lautaselle ja peitä pyyhkeellä, jotta ne pysyvät pehmeinä tarjoiluun asti.

Kastike

3 rkl tuorepuristettua limemehua
2 rkl kalakastiketta
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1-2 rkl hienonnettua tuoretta punaista chiliä
1-2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi

Sekoita kaikki aineet keskenään ja jätä odottamaan, jotta maut sekoittuvat keskenään. Inkivääriä ja chiliä voit käyttää oman makusi mukaan.

Tarjoiluun

2 porkkanaa
1 pieni kurkku
150 g sokeriherneitä
100 g kevätsipulia
½ pieni puna- tai valkokaali
400 g kuorittuja katkarapuja
pavunversoja
minttua
korianteri
thai-basilikaa

1) Kuori porkkanat ja kurkku. Poista siemenet kurkusta. Paloittele porkkanat, kurkku ja sokeriherneet pieniksi paloiksi Julienne-kuorijalla. Kuori ja silppua kevätsipuli kauniisti. Suikaloi kaali ohuiksi palasiksi mandoliinikuorijalla tai terävällä veitsellä. Kuori katkaravut.

2) Täytä riisirullat herkullisella täytteellä ja dippaa niitä kastikkeeseen. Krepit sopivat loistavasti vaikkapa tarjottavaksi illanistujaisiin ja ne kannattaa laittaa tarjolle siten, että jokainen vieras voi itse täyttää rullan haluamillaan täytteillä. 

Tämän herkullisen reseptin on GastroMaxille luonut suositun Dagmar's Kitchen -ruokablogin kirjoittaja Sonja Dahlgren.