Marjat
Voit pakastaa mustikat, puolukat ja karpalot ilman sokeria. Pehmeämmät marjat kuten mansikat, vadelmat ja lakat hyötyvät sokerista. Laita sokeria noin 0,5–1 dl per litra. Tällä tavoin maut, C-vitamiini ja rakenne säilyvät ja pysyvät parempina. Totta kai voit myös viipaloida, survoa tai hillota marjat tai tehdä niistä mehua!
Omenat, luumut ja kirsikat
Voit viipaloita tai raastaa omenat. Välttääksesi niiden tummumisen ripottele päälle vähän sokeria ja sitruunamehua. Luumut ja kirsikat pysyvät parempina sokeriliemessä, johon on lisätty vähän askorbiinihappoa.
Sienet
Vahverot, tatit, haperot ja muut miedot sienet kuumennetaan niiden omassa liemessä ennen pakastamista. Rouskut tulee keittää väljässä vedessä, huuhdella ja valuttaa. Herkkutatit voi pakastaa sellaisenaan. Sienestäjän paras apuväline on sieniveitsi!
Vihannekset
Melkein kaikki vihannekset voi pakastaa. Muista kuitenkin, että suurin osa niistä tulee esikiehauttaa, jolloin rakenne ja maku pysyvät pakkasessa parempina. Raparperi, paprika ja purjo eivät vaadi kuumentamista – riittää kun vain pilkot ja pakastat.
Yrtit
Persilja, tilli ja monet muut yrtit voidaan pakastaa sellaisenaan.