Kesytä talvivaatekaaos

Kevät saapuu ja on aika pakata talvivaatteet pois. Kun teet sen nyt huolellisesti, kiität itseäsi tulevana talvena.

 

  1. Tarkista, että vaatteet ovat hyvässä kunnossa: nappeja ei puutu eikä vetoketju jumita. Tee pienet korjaukset ennen varastointia. Jos tiedät, että et tule enää käyttämään jotain vaatetta, vie se kierrätykseen tai kirpputorille.

  1. Takit, toppahousut, neuleet, lapaset, myssyt tai huivit ovat saattaneet likaantua talven aikana. Pese likaiset vaatteet ja anna kuivua kunnolla ennen varastointia. Jos vaatteet eivät kaipaa pesua, harjaa ja tuuleta ne raikkaassa ilmassa.

  1. Puhdista talvisaappaat pölystä ja liasta huolellisesti. Suojaa materiaali tarvittaessa kenkälankilla tai -suihkeella. Älä sullo liian montaa kenkäparia samaan laatikkoon, jotta ne säilyttävät muotonsa.

  1. Säilytä puhtaat talvivaatteet laatikoissa, jotta ne pysyvät järjestyksessä ja pölyttöminä. Laadukkaat säilytyslaatikot kestävät aikaa ja käyttöä sekä pitävät koit loitolla. Säästääksesi tilaa voit ottaa avuksi tyhjiöpussit. Älä kuitenkaan laita niihin nahka- tai mokkavaatteita, koska näiden materiaalien tarvitsee hengittää.

  1. Kanna säilytyslaatikot varastohuoneeseen tai nosta kaapin perälle ja rentoudu.