Hyödynnä luonnon antimet

Kannattaa kerätä ja hyödyntää kaikki luonnon antimet eikä antaa niiden mennä haaskuuseen. Reilunkokoiseen saaviin on helppo kerätä kaikkea sadevedestä hedelmiin.

 

Kuumat ja kuivat kesät laskevat pohjaveden pintaa ja kastelukiellot yleistyvät. Voit säästää resursseja ja pitää silti kasvit ja kukat tyytyväisinä, kun kastelet niitä sadevedellä.

Aseta kierrätysmuovista tehty saavi syöksyputken alle ja saat ilmaista, vähäkalsiumista vettä kukkapenkkeihin. Samalla vältyt veden liian suurelta kerääntymiseltä talon nurkkien ympärille.

Onko sinulla hedelmäpuita puutarhassasi? Varmistathan, että hyödynnät hedelmiä mahdollisimman paljon käyttämällä niitä piirakoihin, hilloihin ja muihin herkkuihin. Käytä elintarvikekelpoisesta materiaalista valmistettua saavia siihen, mitä aiot syödä.

Myös syömäkelvottomat syyshedelmät on hyvä kerätä, sillä ne houkuttelevat etanoita, rottia ja muuta sellaista, mitä et halua puutarhaasi. Vie hedelmät jätteenkierrätyskeskukseen, jotta ne voidaan muuntaa biokaasuksi. Tai levitä luontoon metsän eläimiä varten. Kannen ansiosta saavia on helppo kuljettaa siististi.