Ansaitse viserrysaplodit

Lintujen talviruokinta auttaa lintuja selviytymään talven yli kevääseen. Tee siis hyvä teko ja pääset samalla seuraamaan, kuinka linnut kerääntyvät pakkaspäivinä juhla-aterialle.

 

Milloin?

Lintujen ruokinta tulisi aloittaa, kun maa jäätyy tai lumi saapuu. Ruokintaa tulisi jatkaa kevääseen asti, kunnes maa tulee esiin ja on sula.

Missä?

Lintujen ruokintapaikan tulisi olla hieman kauempana rakennuksesta, koska linnut pelästyvät helposti ja voivat vahingossa lentää ikkunasta näkyviä heijastuksia päin. Puut ja pensaat antavat linnuille suojaa kylmältä tuulelta ja saalistajilta.

On hyvä idea tarjota linnuille useampi hajautetusti sijoitettu ruokintapaikka, jolloin lintujen ei tarvitse kilpailla keskenään.

Mitä?

Suosituimpia linnunruokia ovat auringonkukansiemenet, maapähkinät, kaura ja tali.

Miten?

Orthexin lintulaudat on valmistettu UV- ja pakkasenkestävästä materiaalista, joka kestää mataliakin lämpötiloja aina –40 °C asti. Linnut eivät myöskään pääse lintulautojen sisään, mikä estää tautien leviämistä niiden kesken. Lintulaudat on kehitetty yhteistyössä ruotsalaisten ornitologien kanssa.

Koska lintulaudoissa saattaa olla lintujen jätteitä, ne tulisi aina puhdistaa ulkona. Käytä siivouskäsineitä ja pese kädet lopuksi huolellisesti.