klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

Ympäristö

Otamme ympäristövastuun vakavasti ja pyrimme jatkuvasti minimoimaan omat ympäristövaikutuksemme sekä aktiivisesti edistämään kestävää kehitystä toiminnassamme. Valmistamamme tuotteet ovat korkealaatuisia ja tehty kestämään vuosia ja jopa vuosikymmeniä. Jopa sen jälkeen, kun tuote on kulutettu loppuun, se voidaan kierrättää ja materiaali käyttää uudelleen toiseen tarkoitukseen.

Minimoimme aina myös raakamateriaalin käytön ja käytämme kierrätettyä materiaalia mahdollisimman paljon. Esimerkiksi kaikki kukkaruukut, lumityökalut, jäteastiat ja SmartStore-laatikoiden klipsit on valmistettu kokonaan kierrätetystä materiaalista. Käyttämämme kierrätetyn materiaalin käyttö on kasvanut vuoden 2012 jälkeen joka vuosi. Pyrimme tutkimaan ja löytämään vaihtoehtoisia, kestävämpiä biopohjaisia raaka-aineita, jotka ovat entistäkin ympäristöystävällisempiä. Tavoitteenamme on hiilineutraali tuotanto vuoteen 2030 mennessä.  

Suomen ja Ruotsin tehtaissamme kaksi päätavoitetta ympäristöön liittyen ovat sähkön käytön ja jätteiden määrän vähentäminen. Olemme tehneet paljon työtä vähentääksemme vuosittaista energiankulutusta. Tuotteet on suunniteltu tuotannon ja logistiikan kannalta mahdollisimman tehokkaiksi, jotta ne kuluttaisivat vähemmän energiaa. Vaihdamme aktiivisesti koneitamme uusiin ja energiatehokkaampiin. Environ International Corporation on tehnyt kaikissa Orthex Groupin tehtaissa vuonna 2014 ympäristöarvioinnin, jonka mukaan tehtaissa ei ole ympäristöriskejä. Kaikki tehtaamme ovat ISO 9001- ja 14001-sertifioituja. ISO 14001 -sertifiointi osoittaa, että ympäristöasioiden hallinta on parhainta laatua ja että pyrimme minimoimaan ympäristöjalanjälkemme.

Resurssitehokkuudessa keskitymme erityisesti energiatehokkuuteen sekä vähentämään tuotannon hävikkiä.

  • Tavoitteemme on vähentää energian käyttöä tuotettua kiloa kohden (-5% rullaava 3 vuotta) sekä minimoida hävikkikustannus alle 2% tuotannosta
  • Suurin osa hukkatuotteista hyödynnetään edelleen kierrätysmateriaalina omassa tuotannossamme

Tässä joitakin konkreettisia esimerkkejä toimista, joita on tehty resurssitehokkuuden saavuttamiseksi tuotannossa:

2012: Lohjan tehtaan uudistaminen. Kansalliseen energiatehokkuussopimukseen liittyminen Suomessa.

2013: Kolme uutta energiatehokasta konetta.

2014: Lämmitysjärjestelmän uusiminen energiatehokkaampaan Ruotsissa Gnosjön tehtaalla + 2 uutta energiatehokasta konetta.

2015: Kaksi uutta energiatehokasta konetta.

2016: Neljä uutta energiatehokasta konetta.

2017: Energiatehokkuusprojekti käynnistetty Ruotsissa + 2 uutta energiatehokasta konetta.

2018: Kolme uutta energiatehokasta konetta.

2019: Kaksi uutta energiatehokasta konetta.

2020 Tavoitteet: Vähentää hiilidioksidipäästöjä vihreän energian avulla Suomessa sekä jatkuvasti vaihtaa koneistoa energiatehokkaammaksi.