klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

ISO-sertifiointi

Vuonna 2021 Orthexin toiminnoille myönnettiin tarkastuksen jälkeen työterveyttä ja -turvallisuutta koskeva ISO 45001 -sertifikaatti aiempien ISO 14001- ja ISO 9001 -sertifikaattien lisäksi.

Orthex tavoittelee tapaturmatonta työskentelykulttuuria. Haluamme varmistaa, että kaikilla työntekijöillämme on turvallinen työpaikka joka päivä. Keskitymme turvallisuushäiriöiden ehkäisemiseen, minkä vuoksi kannustamme työntekijöitämme ilmoittamaan läheltä piti -tilanteista, vaarallisista käytännöistä tai muista havainnoista liittyen työturvallisuuteen. Kaikki raportit analysoidaan huolellisesti ja vaadittaviin toimiin vastaavien tilanteiden toistumisen estämiseksi tulevaisuudessa ryhdytään.

Orthexin toiminta tarkastettiin ja sille myönnettiin työterveyttä ja -turvallisuutta koskeva ISO 45001 -sertifikaatti vuonna 2021. Sertifikaatti tarjoaa vaatimukset ja ohjeet työterveyttä ja -turvallisuutta koskevan hallintajärjestelmän luomiseksi. Tavoitteena on auttaa organisaatioita estämään työhön liittyvät tapaturmat ja terveysongelmat sekä parantamaan työterveyttä ja -turvallisuutta. Tarkastaja kehui Orthexin käytäntöjä, kuten ”turvallisuuskierroksia”, joiden aikana tehtaillamme tehdään turvallisuuteen liittyviä havaintoja

Orthex pyrkii myös minimoimaan ympäristö- ja ilmastovaikutuksensa ja panostaa tuotteidensa erinomaiseen laatuun, turvallisuuteen ja suunnitteluun. Kaikki kolme tehdastamme Suomessa ja Ruotsissa ovat jo vuodesta 2002 lähtien olleet ISO 14001- ja 9001-sertifioituja ympäristö- ja laadunhallintaa varten.

Toukokuussa 2016 Orthex Group oli yksi ensimmäisiä yrityksiä Pohjoismaissa, joka saavutti uusien ISO 14001 sekä 9001 2015 -standardien mukaisen sertifioinnin.

Sertifikaattien uudet versiot eroavat vanhoista esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Painopiste entistä enemmän ympäristönsuojelun tason parantamisessa
  • Ympäristöasioiden sisällyttäminen osaksi organisaation strategisen suunnittelun prosesseja
  • Ennakoivien toimien lisääminen koskien ympäristön suojelua, kuten mm. resurssien kestävää käyttöä, ilmastonmuutoksen lieventämistä sekä biodiversiteetin suojelua
  • Elinkaariajattelu ympäristönäkökohtien hallinnassa

Tämä tarkoittaa, että Orthex Group on tänä päivänä jopa aiempaa ympäristötietoisempi yritys. Tarkastajat arvostivat erityisesti vastuullisuusraporttia sekä perusteellisia ympäristöarviointeja, jotka on toteutettu kussakin tuotantolaitoksessa. Korkea tietoisuus yrityksen strategiasta sekä ympäristötavoitteista sai paljon kiitosta tarkastuksen aikana.  

“Orthex Groupissa kestävä kehitys on luonnollinen osa organisaatiokulttuuriamme ja avainasemassa strategiassamme.

Se näkyy siinä, kuinka edistämme kestävää taloudellista kehitystä ja otamme ympäristön huomioon kaikessa toiminnassamme. Lupauksemme on tehdä laajemmassa merkityksessä jokaisesta päivästä parempi niin kuluttajille, asiakkaille kuin sidosryhmillekin.

Näemme kestävän kehityksen inspiraationa innovaatioon sekä kilpailuetuna. Orthex Group on aina sitoutunut hoitamaan liiketoimintaa kestävällä sekä vastuullisella tavalla ja odotamme samaa myös kaikilta kumppaneiltamme”, sanoo Alexander Rosenlew, Orthex Groupin toimitusjohtaja.

Lisätietoja saat lukemalla vastuullisuusraporttimme: Orthex - Vastuullisuus (orthexgroup.fi)