klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

BPA-vapaa muovi, turvallinen valinta

Bisphenoli A (BPA) ja sen haitalliset vaikutukset ovat keskustelujen aiheena eri puolilla maailmaa. Kyseessä on laajalti käytetty orgaaninen yhdiste, jota myös vapautuu jatkuvasti ympäristöön. Varmista tuotteiden turvallisuus ja tarkista minkälaista muovia käytät.

Kaikki Orthex Groupin perinteisestä eli neitseellisestä muovista valmistetut tuotteet ovat BPA-vapaita eivätkä sisällä ftalaatteja. Niin ikään kierrätysraaka-aine on testattua ja turvallista, mutta koska sen alkuperä jakautuu niin moniin eri muovituotteisiin, emme voi 100% taata, etteikö pieniä jäämiä BPAta esiintyisi.

Mitä ja missä?

BPA:ta käytetään polykarbonaattimuovin tuotannossa ja kovettajana muissa muoveissa. Se saa muovin kestämään paremmin iskuja sekä korkeita lämpötiloja. BPA:ta voi olla myös esimerkiksi säilyketölkkien sisäosan pinnoitteessa tai limsatölkeissä. Yhdistettä sisältävästä muovirasiasta voi kuumennettaessa erittyä BPA:ta ruokaan, etenkin jos ruoka on rasvaista tai hapokasta.

Useat tutkimukset osoittavat, että BPA voi olla haitallista hermojärjestelmälle ja hormonitoiminnalle. Erityisen suuri riski on vauvoilla ja pienillä lapsilla. Tästä syystä Euroopan unioni on kieltänyt BPA:n käytön tuttipulloissa.

Käytä vain turvallisia muoveja

Varmista, että käytät vain turvallisia ja testattuja BPA-vapaita muoveja. Ruokaa valmistaessasi tarkista myös, että keittiövälineet ja ruoansäilytyslaatikot on valmistettu elintarvikekelpoisesta, BPA-vapaasta materiaalista.

Orthex takaa, että kaikki elintarvikekelpoisuus-symbolilla merkityt tuotteet ovat vapaita BPAsta sekä ftalaateista. Kaikki tuotteet ja materiaalit testataan puolueettomissa laboratoriotesteissä sekä käyttötesteillä tiukkojen laatuvaatimusten mukaan. Lähes kaikki muovituotteemme on valmistettu Ruotsissa tai Suomessa.

Lisätietoa BPA:sta löydät täältä: