klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

Biopohjaiset muovit

Biopohjaiset muovit ovat muovimateriaaleja, jotka on valmistettu kokonaan tai osittain uusiutuvista luonnonvaroista. Käytetty biomassa voi olla peräisin esimerkiksi maissista, sokeriruo'osta tai selluloosasta.

Biopohjaiset muovit vähentävät riippuvuuttamme rajallisista fossiilivaroista ja niiden hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin fossiilipohjaisten muovien.

GastroMax BIO -ruoansäilytysrasioiden sekä kattaustuotteiden materiaali on peräisin sokeriruo'osta. Näiden tuotteiden hiilijalanjälki on yli 80 prosenttia pienempi verrattuna vastaaviin perinteisestä muovista valmistettuihin tuotteisiin.

GastroMax BIO -leikkuulaudoissa käytämme pohjoismaisesta kuusesta saatavan puukuidun sekä sokeriruo'on sekoitusta. Tuotteiden hiilijalanjälki on jopa 60 prosenttia pienempi verrattuna vastaaviin perinteisestä muovista valmistettuihin tuotteisiin.

GastroMax BIO -työvälineet on valmistettu komposiittimateriaalista, joka sisältää risiiniöljystä valmistettua biopohjaista muovia. Lasikuituja ja polyamidia lisätään kestävyyden sekä korkean lämmönkeston varmistamiseksi. Työvälineiden hiilijalanjälki on yli 50 prosenttia pienempi perinteisestä muovista valmistettuihin keittiövälineisiin.

 

Kaikki GastroMax-tuotteet ovat testattuja elintarviketurvallisuuden takaamiseksi ja noudattavat kaikkia elintarvikeviranomaisten säännöksiä. Tuotteet eivät sisällä mitään kiellettyjä kasvikuituja.

GastroMax BIO ruoansäilytys- sekä kattaustuotteissa käytetty sokeriruokopohjainen materiaali ei sisällä kasvikuitua tai -jauhoa. Sokeriruo’osta on tuotantoprosessissa valmistettu ensin etanolia (eli alkoholia), joka toimii raaka-aineena biopohjaiselle muoville. Tuotteet täyttävät siten muoviasetuksen vaatimukset. Myös GastroMax Bio -tuotteiden puukuitu on elintarvikehyväksyttyä ja se saadaan pohjoismaisesta kuusipuusta.

 

Tuotteiden biopohjaisen sisällön sertifiointi

TÜV Austrian OK biobased on sertifiointijärjestelmä, joka tarjoaa riippumattoman todisteen tuotteiden biopohjaisesta alkuperästä. Sertifiointi perustuu tuotteiden sisällön määrittämiseen laboratoriotestein.

OK biobased käyttää tähtijärjestelmää ilmaisemaan tuotteen biopohjaisen sisällön. Jokainen sertifioitu tuote on luokiteltu asteikolla yhdestä neljään tähteä.

Korkein laatu, neljä tähteä, todistaa, että tuote koostuu yli 80-prosenttisesti biopohjaisesta materiaalista. Tämä sertifiointi on myönnetty GastroMax™ Bio kattaustuotteille, jotka on valmistettu sokeriruo'osta, GastroMax™ Bio ruoansäilytystuotteille, jotka on valmistettu sokeriruo'osta sekä GastroMax™ Bio leikkuulaudoille, jotka on valmistettu sokeriruo'on ja puukuidun sekoituksesta.

GastroMax™ BIO-nylontyövälineet on palkittu kolmella tähdellä, joka on toiseksi korkein luokka ja täten todistaen tuotteen koostuvan 60%-80% biopohjaisesta materiaalista.

Kaikkien sertifioitujen GastroMax™ BIO -tuotteiden tuotepakkauksista löytyy OK biobased -symboli.