klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

Pienennä ruokahävikkiä

Tiesitkö, että tavallinen suomalainen heittää ruokaa ja juomaa roskiin keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa? Se tarkoittaa suurta rahan ja maapallon resurssien tuhlausta. Mutta voit pienentää ruokahävikkiäsi muutamalla yksinkertaisella jutulla!

Suunnittele

Perusta ruokahävikin pienentämiselle luodaan jo ennen kuin ruoka tulee kotiin. Kun jääkaappi on järjestyksessä, on helppo saada yleiskuva siitä, mitä kotona on. SmartStore™ Compact Clear auttaa sinua tässä.

Suunnittele sitten ostoksesi ja tarkista, mitä sinulla on kaapeissa ja laatikoissa ennen kuin menet kauppaan. Kun sitten olet kaupassa, ajattele lyhyellä tähtäimellä äläkä osta enempää kuin mistä ehdit hankkiutua eroon ennen kuin se menee huonoksi.

 

Säilytä

Saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta oikein säilytettynä ruoka kestää pidempään. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä alhaisempi lämpötila, sitä kauemmin ruoka säilyy. Pakkausselosteissa on usein tietoa, josta voi olla apua.

Suurinta osaa ruokatarvikkeista kannattaa säilyttää jääkaapissa, ja laittaa paikalleen niin pian kuin mahdollista. Vältä voin ja leikkeleiden pitämistä esillä viikonloppujen pitkien aamiaisten aikaan. Parasta ennen -päiväystä lähestyvän ruoan voi helposti pakastaa kestämään pidempään.

 

Valmista

Yksi tärkeimmistä vinkeistä ruokahävikin lopettamiseksi saattaa kuulostaa hyvinkin yksinkertaiselta – kiinnitä huomiota sopivaan annoskokoon ja syö pois ruoantähteet. Suurin osa poisheitettävästä ruoasta on juuri ruoantähteitä. Näe tähteet bonuksena!

Tämän päivän illallisen tähteistä voi tulla huomisen lounas, ylijääneet juustonkuoret ja kasvikset voi käyttää pizzan täytteenä ja tummuneista banaaneista tulee herkullinen banaanileipä.

 

Lisää vinkkejä ja tietoa löytyy Luonnonvarakeskuksesta.