Mustikkapiirakka marengilla
Mustikkapiirakka saa uuden muodon ja marenkihunnun tässä suussa sulavassa Suomen Kokkimaajoukkueen reseptissä.
Piirakkapohja
250g suolatonta voita
100g sokeria
250g vehnäjauhoja
1 kananmuna
1. Vatkaa voi ja sokeri kuoheaksi vaahdoksi.
2. Siivilöi vehnäjauho joukkoon, kunnes taikina on keltaista ja siitä saa pyöritettyä pallon.
3. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita nuolijalla.
4. Laita taikina jääkaappiin 25 minuutiksi.
5. Kauli taikina ohueksi suorakulmioksi ja nosta varovasti piirakkavuokaan. Siisti reunat.
Mustikkatäyte
500g mustikoita
250g hillosokeria
1 dl vettä
1. Kaada mustikat kattilaan ja lisää vesi ja sokeri.
2. Kiehauta ainesosat ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi.
3. Keitä 5 minuuttia marjapyrettä ja jäähdytä.
4. Lisää pyre piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle tomusokeria
5. Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Marenki
250g tomusokeria
100g kananmunan valkuaista
1. Kaada valkuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes vaahto on kiiltävää eikä tipu kulhosta jos käännät kulhon ylösalaisin.
2. Pursota marenki piirakan päälle käyttäen Gastromax-pursotinpussia.
3. Paista 175-asteisessa uunissa 2 minuuttia, kunnes marenki on kullanruskeaa
Koristele valmis piirakka haluamallasi tavalla. Kuvassa koristeena on murskattuja macaron-leivosten kuoria.