klikkaa tästä
verkkokauppaan
Toivelista
  • Your wishlist is empty. Browse our products to add items to the list.

Mustikkapiirakka marengilla

Mustikkapiirakka saa uuden muodon ja marenkihunnun tässä suussa sulavassa Suomen Kokkimaajoukkueen reseptissä.

 

Piirakkapohja

250g suolatonta voita

100g sokeria

250g vehnäjauhoja

1 kananmuna

1. Vatkaa voi ja sokeri kuoheaksi vaahdoksi.

2. Siivilöi vehnäjauho joukkoon, kunnes taikina on keltaista ja siitä saa pyöritettyä pallon.

3. Lisää joukkoon kananmuna  ja sekoita nuolijalla.

4. Laita taikina jääkaappiin 25 minuutiksi.

5. Kauli taikina ohueksi suorakulmioksi ja nosta varovasti piirakkavuokaan. Siisti reunat.  

 

Mustikkatäyte

500g mustikoita

250g hillosokeria

1 dl vettä

1. Kaada mustikat kattilaan ja lisää vesi ja sokeri.

2. Kiehauta ainesosat ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi.

3. Keitä 5 minuuttia marjapyrettä ja jäähdytä.

4. Lisää pyre piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle tomusokeria

5. Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

 

Marenki 

250g tomusokeria

100g kananmunan valkuaista

1. Kaada valkuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes vaahto on kiiltävää eikä tipu kulhosta jos käännät kulhon ylösalaisin.

2. Pursota marenki piirakan päälle käyttäen Gastromax-pursotinpussia.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 2 minuuttia, kunnes marenki on kullanruskeaa

 

Koristele valmis piirakka haluamallasi tavalla. Kuvassa koristeena on murskattuja macaron-leivosten kuoria.