Minikokoiset mallasleivät
Nämä suolaisenmakeat leivät sulavat suussa. Voit tehdä leivästä joko pieniä annosleipiä tai yhden isomman leivän.
Suomen Kokkimaajoukkueen resepti.
Leipätaikina
430 g vehnäjauhoja
25 g suolaa
50 g tuorehiivaa
2,5 dl tummaa siirappia
50 g vehnäleseitä
165 g kaljamallasta
250 g ruisjauhoja
7 dl piimää
Siirappi-voiglaseeraus
50 g voita
0,5 dl tummaa siirappia
Tee näin:
1. Sekoita ensin hiiva ja piimä hyvin keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneessa.
2. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina hyvin voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun GastroMax-leipävuokaan ja anna kohota noin tunnin ajan.
4. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 50 minuuttia, anna hieman jäähtyä ja ota leivät pois vuoasta glaseeraamista varten.
5. Sulata ja sekoita keskenään kattilassa voi ja siirappi.
6. Valele mallasleipiä siirappi-voiglaseerauksella ja paista vielä 10 minuuttia 180 asteessa, jotta pinta tarttuu kunnolla leipään.