klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

Leikittele järjestyksellä

Missä ovat Legot? Mihin pupu on piiloutunut? Entä värikynät? Tee järjestyksen pitämisestä hauskaa lapsille!

Leikkiminen on tärkeää kaikille lapsille. Se tukee lapsen motorista ja kielellistä kehitystä sekä luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Leikkiminen ei vaadi pinokaupalla kalliita tai monimutkaisia leluja, vaan mielikuvitusta ja intoa. Jos leluilla ei kuitenkaan ole omaa paikkaansa, voi hauskasta leikistä jäädä aikamoinen sotku.

Opeta lapsesi laittamaan lelut takaisin lelulaatikoihin leikkimisen jälkeen. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa kaiken tulisi olla omilla paikoillaan.

Jokaisella lelukategorialla (nuket, autot, Legot...) tulisi olla oma säilytyslaatikko. Siten lasten ei tarvitse avata kaikkia laatikoita etsiessään haluamaansa. Käytä läpikuultavia laatikoita tai luo taiteellisia nimilappuja yhdessä lasten kanssa. Jos käytät värikkäitä laatikoita, voit valita jopa eri leluille omat tunnusvärinsä. Varastoi lelulaatikot kaappien alemmille hyllyille, niin lasten on helpompi ulottua niihin.

Jos lapsellasi on enemmän kuin kylliksi leluja tai hän on kasvanut joistakin jo yli, voit ehdottaa niiden lahjoittamista hyväntekeväisyyteen muiden lasten iloksi. Tämä on mukava tapa opettaa lapselle empatiaa ja jakamista. Toinen vaihtoehto on myydä ylimääräiset lelut kirpputorilla, mikä taas opettaa lapselle rahan arvoa.

Kuinka valita sopiva lelu?

Hyvät lelut ovat turvallisia, lapsen ikään sopivia ja ne parantavat koordinaatiotaitoja sekä aktivoivat mielikuvitusta. Lue lisää >>

Joko luit nämä?

Vältä kamakaaos autotallissa

Autotalli on harvoin tyhjillään tavarasta. Hyvä idea onkin järjestää se ainakin joka toinen kevät. Yleensä se vaatii aikaa, hermoja, kestäviä säilytyslaatikoita sekä naposteltavaa ja kylmiä juomia.

Lue lisää ›

Muodonmuutoksen aika?

Eteinen on kodin käyntikortti ja makuuhuone rentoutumispaikka. Monesti vaatteet ja muut tavarat alkavat kerääntyä silti juuri näihin tiloihin. Katso miten pienellä vaivalla saat aikaan suuren muutoksen!

Lue lisää ›

5 supersiistiä vinkkiä

Kiire, ylimääräinen tavara ja sekamelska – sano ei ja laita arkesi järjestykseen. Aloita vaikka näin:

Lue lisää ›