klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

Keittiön 10 kuuminta

Listasimme keittiövälineet, jotka jokaisella kotikokilla tulee olla. Jos sinulla ei vielä ole näitä kaikkia, hanki ne ja huomaat kuinka tunnelma kuumenee!

1. Paistinpannu

Liesityyppi ja käyttötarkoitus määrittävät, millainen pannu kannattaa hankkia. Turvallisin valinta on tarttumattomalla non-stick pinnoitteella varustettu pannu, joka lämpiää tasaisesti ja sopii kaikille liesityypeille, myös induktiolle. Käytä muovisia keittiövälineitä, jotta non-stick-pinnat säilyvät hyvinä.

2. Veitset

Laadukas veitsi on aina hyvä sijoitus. Valitse veitsi, jonka terä on ruostumatonta terästä ja jonka kahva ei luista.

3. Mittalusikat ja mittakannut

On parempi mitata kuin katua! Valitse mittalusikat ja mittakannu, jotka palvelevat kaikissa tilanteissa. Läpinäkyvät mittalusikat ja -kannut tekevät mittaamisesta helpompaa.

4. Monikäyttöinen paistinlasta

Korkealaatuisella paistinlastalla voit kääntää, nostaa ja sekoittaa ruokaa. Hyvä valinta on Chef's paistinlasta, jonka lastaosa on perinteistä lyhyempi ja loistava etenkin pienemmille pannuille. Ohut ja joustava lasta liukuu ruoan alle vaivatta. Pitkä varsi suojaa paremmin käsiä mahdollisilta öljyroiskeilta.

 

5. Kuorimaveitsi

Hyvällä kuorimaveitsellä kuorit niin perunat ja muut vihannekset kuin omenat ja päärynätkin. Kuorimaveitsen tulisi tuntua kädessä mukavan kevyeltä ja saada aikaan ohutta jälkeä.

6. Valkosipulipuristin

Yhdellä kunnon puristuksella hyvä valkosipulipuristin viipaloi, hienontaa tai puristaa. Viipaloitu valkosipuli on maultaan miedointa, hienonnettu valkosipuli vahvempaa ja puristettu valkosipuli kaikkein voimakkainta.

 

7. Raastinrauta

Monikäyttöinen raastinrauta on mainio apuväline niin terveellisiin välipaloihin kuin makeisiin herkkuihin. Sen avulla voit raastaa vihanneksia, pehmeitä juustoja, Parmesaania, sitruunankuorta ja suklaata. Valitse aina raastinrauta, joka tarjoaa useita erilaisia raastinpintoja.

8. Mandoliini

Vihannesten ja hedelmien paloittelu ja siivuttaminen on nopeampaa ja turvallisempaa mandoliinin avulla. Voit valita kuinka paksuja tai ohuita viipaleita haluat. Valitse kaksisuuntaisella terällä varustettu mandoliini, jolloin voit liikuttaa sitä edestakaisin.

9. Ruoansäilytysrasiat

Säilytä ruokaa ilmatiiviissä rasioissa, jotka pitävät poissa hajut, kosteuden ja kutsumattomat vieraat kuten muurahaiset. Ruoka pysyy tuoreena pidempään eivätkä maut sekoitu. Suosittelemme läpinäkyviä ja ilmatiiviitä rasioita sekä keittiökomeroon että jääkaappiin.

10. Spiraalivispilä

Sileiden kastikkeiden, majoneesin, aiolin tai unelmankevyen kermavaahdon vispaaminen onnistuu täydellisesti spiraalivispilällä. Varma valinta on nylonia oleva vispilä, joka kestää jopa 260 °C lämpötilaa ja on turvallinen kaikille pannuille sekä kattiloille.