klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

Kalaverkoista sangoksi!

Suomalaisten rakastamalla ämpärillä nyt 80 % pienempi hiilijalanjälki. Kotimaisen Orthex-sangon raaka-aineena on käytetty vanhoja, käytöstä poistettuja kalaverkkoja, jotka ovat yksi suurista merten muovijätteen lähteistä.

Orthex ja S-ryhmä lahjoittavat jokaisesta myydystä sangosta 0,25 € WWF:n työlle Itämeren suojelemiseksi.

Merten roskasta käyttötavaraksi

Vuonna 2016 kalaverkot olivat yksi suurimmista muovijätteen aiheuttajista valtamerissä. Vanhat kalaverkot muodostavat 10 % kaikista merten roskista (lähde: YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö). Euroopan rannikoilta kerätystä muoviroskasta 17 % on vanhoja kalaverkkoja.  

Valtamerissä irrallaan kelluvat verkot tappavat merieläimiä. On tärkeää saada vanhat verkot kierrätettyä oikein jo ennen kuin ne päätyvät mereen.

Kalaverkkojen uudelleen käyttämisessä raaka-aineeksi on monia etuja: se ehkäisee valtamerien saastumista, lisää kiertotaloutta ja vähentää jätteen määrää sekä pienentää hiilidioksidipäästöjä. Verkkojen kuljettamisesta huolimatta materiaalin hiilijalanjälki on jopa n. 80% pienempi perinteiseen muoviin verrattuna.

Jonottamisen arvoinen ämpäri kaupoissa pian

 
Uutuustuote on myynnissä Prismoissa ja Kodin Terroissa keväällä ja kesällä 2019.

 

Orthex ja S-ryhmä lahjoittavat jokaisesta myydystä sangosta 0,25 € WWF:n työlle Itämeren suojelemiseksi.

 

Lue lisää WWF:n työstä Itämeren hyväksi täältä.

Uutuusämpäri sekä ennaltaehkäisee merten roskaantumista että vähentää tuotteen hiilijalanjälkeä jopa noin 80 % verrattuna neitseellisestä raaka-aineesta valmistettuun tuotteeseen, Orthexin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew tiivistää kalaverkkosangon hyvät puolet.

Ämpäri otetaan mukaan onkireissulle, puutarhahommiin ja metsään. Sitä käytetään mökillä ja kotona, ulkona sekä sisällä. Vaikka kaikenkokoisilla ja -värisillä ämpäreillä on aina ollut erityinen paikka suomalaisten sydämissä, on hyvää tekevälle, aivan tavallisen näköiselle tummanvihreälle uutuussangolle vielä tilaa.

Ämpäreissä käytetty raaka-aine on peräisin Skandinavian, Britteinsaarten ja Pohjois-Euroopan satamista. Kalastajilta kerätään maksutta kalastusverkot ja -köydet, jotka muuten helposti heitettäisiin mereen tai jätettäisiin rannalle kierrätysmaksuja kaihdettaessa.

– Ottamalla käyttöön kalaverkoista tehdyn raaka-aineen ennaltaehkäisemme meriin päätyvää muoviroskaa. Samalla tuotteidemme hiilidioksidipäästöt ovat jopa 80 % pienempiä.

Orthex on edelläkävijä vastuullisten muovituotteiden valmistamisessa.

Käytämme tuotteissamme kuluttajilta kerätystä pakkausmuovista valmistettua kierrätysraaka-ainetta. Lisäksi meillä on biomuovipohjainen keittiötuotesarja, ja kaikki kukkaruukut ja parvekelaatikot tehdään kokonaan kierrätysmuovista. Vuoteen 2020 mennessä tavoitteena on, että 20 % tuotannosta on valmistettu kierrätys- tai biopohjaisista raaka-aineista, Rosenlew sanoo.