klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

Ideoita joululeivontaan

Nappaa tästä ideat ja reseptit joulun parhaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Piparit kuuluvat tietenkin jouluun. Taikinan voit tehdä itse tai ostaa valmiina. Nykyään löytyy myös hyvin taikinavaihtoehtoja esimerkiksi gluteenittomaan ruokavalioon.

Vaihtelua pipareihin saat uusilla piparimuoteilla ja koristelutyyliä varioimalla. Kokeile vaikka lumiukkoa tai joulusukkaa! GastroMaxilta löydät laajan valikoiman erilaisia piparimuotteja.

Muotit valmistetaan Ruotsissa Gnosjön tehtaallamme.

 

Piparitalon tekokin onnistuu helposti valmiin muotin avulla. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana ja se on mukavaa puuhaa myös perheen pienemmille joulua odotellessa.

 

Piparimuotteja voi hyödyntää myös muilla tavoin.

 

Katso täältä ohjeet miten tehdä upeita suklaakoristeita muotteja käyttäen. Suklaan temperointi ja koristeiden teko piparimuoteilla onnistuu näiden ohjeiden avulla kotikokiltakin!

 

Koristele suklaalla esimerkiksi joulun muita jälkiruokia (katso esimerkki tältä videolta) tai anna lahjaksi kauniissa pussissa tai rasiassa.

 Joulupöytään sopii erinomaisesti mallasleipä.

 

Tällä ohjeella ja GastroMax-annosleipävuoalla teet kätevästi jokaiselle ruokailijalle oman leivän.

Jälkiruoan ei tarvitse olla vain pipareita tai joulutorttuja.

 

Tämä raikas marjajäädyke sopii täydellisesti raskaan jouluaterian päätteeksi. Voit hyödyntää siihen kesällä kerättyjä pakastemarjoja.

 

Tee jäädyke kauniiseen tinapeltiseen torvivuokaan. Klassiset ja kestävät tinapeltiset vuoat ovat myös hyvä joululahjaidea leipomisesta pitävälle.

Myös klassisista jälkiruoista voi tehdä jouluisampia versioita.

Tässä esimerkkinä jouluinen Crème brûlée, jonka kanssa tarjoillaan punaviinikirsikoita sekä piparimurskaa.

Tee brûlée pitkosvuokaan, niin säästät aikaa sokerin sirottelu -ja kuumennusvaiheessa.

 

Etenkin Ruotsissa perinteisiä joululeivonnaisia ovat sahramipullat eli ruotsiksi lussebullar tai lussekatter. Reseptin näihin Lucia-pulliksikin kutsuttuihin herkkuihin löydät esimerkiksi täältä.