Reseptivideo: Mustikkapiirakka
Suomen Kokkimaajoukkueen luoma herkullinen resepti. Mustikkapiirakka on täydellinen kesäjälkiruoka ja sopii tarjottavaksi vaniljajäätelön kanssa!
Katso ohjeet videolta ja tarkka resepti videon alta.
Mustikkapiirakan resepti:
Piirakan muropohja:
180 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
puolikkaan appelsiinin kuori
ripaus suolaa
Täyte:
4 dl (pakaste)mustikoita
0,4 dl sokeria
0,4 dl hillosokeria
2 rkl perunajauhoa
Tee näin:
1. Vatkaa voi sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, appelsiininkuori, suola ja kardemumma keskenään sekaisin. Lisää jauhot sokeri-voi massaan.
3. Painele taikina voideltuihin piirakkavuokiin.
4. Sekoita (jäiset) mustikat, sokerit ja perunajauho keskenään. Kaada mustikat piirakkavuokiin. Voit tehdä myös yhden isomman piirakan.
5. Paista piirakoita uunissa 200 asteessa noin 20 min.
6. Nauti piirakkaa tuoreiden mustikoiden sekä vaniljajäätelön kanssa.