Reseptivideo: Kesävihannesrisotto
Suomen Kokkimaajoukkueen luoma herkullinen resepti. Kesävihannesrisotto on helppo valmistaa ja sopii kesäpöytään niin lisukkeena kuin sellaisenaan!
Katso ohjeet videolta ja tarkka resepti videon alta.
Kesävihannesrisotto - resepti:
Tarvitset:
3 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
½ sipuli
1 dl kukkakaalin nuppuja
1 dl tuoreita herneitä
1 dl pilkottuja retiisejä
1 dl pilkottua kevätsipulia
1 dl kurkkupaloja
n. 8 dl kana/kasvislientä
50 g parmesan-juustoa
50 g voita
Basilikaa koristeluun
Tee näin:
1. Kuullota sipulisilppu öljyssä isolla pannulla
2. Lisää riisit ja kuullota hetki
3. Lisää valkoviini ja sekoita kunnes neste haihtuu
4. Lisää pikkuhiljaa kana/kasvislientä ja sekoita kunnes neste haihtuu
5. Kypsennysaika riisin mukaan n.15-20 min
6. Lisää loppuvaiheessa kasvikset ja voi
7. Lisää parmesan-raaste ja oliiviöljyä
8. Maista ja testaa maku
9. Koristele tuoreella basilikalla, parmesan-raasteella sekä oliiviöljyllä