klikkaa tästä
verkkokauppaan
Toivelista
  • Your wishlist is empty. Browse our products to add items to the list.

Aasialaiset krepit katkaravuilla ja mausteisella thai-kastikkeella

Tämän herkullisen reseptin on GastroMaxille luonut suositun Dagmar's Kitchen -ruokablogin kirjoittaja Sonja Dahlgren.

Riisikrepit

4 henkilölle (noin. 10 kpl)

 

2 dl riisijauhoja

1 hyppysellinen suolaa

4 dl kauramaitoa

2 kanamunaa

Kookosöljyä paistamiseen

 

Sekoita riisijauho ja suola kulhossa. Lisää maito ja sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää munat ja sekoita varovasti.

Paista krepit kookosöljyssä keskilämmöllä. Aseta lautaselle ja peitä pyyhkeellä, jotta ne pysyvät pehmeinä tarjoiluun asti.

Kastike

3 rkl tuorepuristettua limemehua

2 rkl kalakastiketta

2 rkl vaahterasiirappia

1 rkl paahdettua seesamiöljyä

1-2 rkl hienonnettua tuoretta punaista chiliä

1-2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä

1 hienonnettu valkosipulinkynsi

 

Sekoita kaikki aineet keskenään ja jätä odottamaan, jotta maut sekoittuvat keskenään. Inkivääriä ja chiliä voit käyttää oman makusi mukaan.

Tarjoiluun

2 porkkanaa

1 pieni kurkku

150 g sokeriherneitä

100 g kevätsipulia

½ pieni puna- tai valkokaali

400 g kuorittuja katkarapuja

pavunversoja

minttua

korianteri

thai-basilikaa

 

1)      Kuori porkkanat ja kurkku. Poista siemenet kurkusta. Paloittele porkkanat, kurkku ja sokeriherneet pieniksi paloiksi Julienne-kuorijalla. Kuori ja silppua kevätsipuli kauniisti. Suikaloi kaali ohuiksi palasiksi mandoliini-kuorijalla tai terävällä veitsellä. Kuori katkaravut.

2)      Täytä riisirullat herkullisella täytteellä ja dippaa niitä kastikkeeseen. Krepit sopivat loistavasti vaikkapa tarjottavaksi illanistujaisiin ja ne kannattaa laittaa tarjolle siten, että jokainen vieras voi itse täyttää rullan haluamillaan täytteillä.