klikkaa tästä
verkkokauppaan
Sijoittajat
Toivelista
  • Toivelistasi on tyhjä, selaa tuotteitamme ja lisää niitä listalle.

Kasvata tuoreita yrttejä sokeriruo´osta valmistetusta yrttiruukussa

Nauti nyt tuoreista yrteistä joka päivä innovatiivisen, biomuovisen yrttiruukun avulla. Ruukku soveltuu myös erinomaisesti kaikenlaisten pienempien kasvien ja kukkien istutukseen.

Meillä on ilo esitellä suosittu Eden-yrttiruukkumme biomuovisena versiona. Ruukku on ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan  samanlainen kuin vanha ruukku, mutta sen valmistusaineena on sokeriruoko. Tuote tarjoaa kaikki perinteisen muovin hyödyt – se on kevyt, pitää erinomaisesti kosteutta ja on helppo puhdistaa – ja sen tuotantoon käytetty raaka-aine on täysin uusiutuvaa.

Raaka-aine:

  • Raaka-aine on nimeltään I´m Green™ polyeteeni (PE) ja se valmistetaan brasilialaisesta sokeriruokoetanolista.
  • Vihreä PE tarjoaa samat edut kuin fossiilipohjainen muovi, ja sen voi kierrättää samalla tavalla kuin perinteisen polyeteenin.  

 

Kestävä maankäyttö ja viljely:

  • Sokeriruoko kasvaa usein ravintoköyhässä maassa tai hylätyillä laidunmailla. Viljely ei täten kilpaile muiden lajikkeiden kanssa, vaan voi päinvastoin auttaa maaperää palautumaan.
  • Sokeriruokoviljely on tehokas tapa hyödyntää maaperää. Se vaatii alle 1/4 viljelypinta-alasta verrattuna maisiin, 1/8 verrattuna soijaan ja 1/35 verrattuna karjankasvatukseen.
  • Kestävän sokeriruokoviljelyn takaamiseksi Brasiliassa on käytössä erityiset valtiolliset säädökset ja toimintaperiaatteet. Näillä säädellään viljelyä muun muassa maantieteellisesti, estäen sen leviäminen liian lähelle korkean biodiversiteetin alueita, kuten Amazonin sademetsää tai Pantanalin kosteikkoaluetta.

Viljelmien kastelu ja etanolitehtaiden energiantuotanto:

  • Brasilialaisia sokeriruokoviljelmiä ei käytännössä kastella. Sadeveden lisäksi pelloille levitetään niin-kutsuttua vinassea, etanolinvalmistuksessa syntyvää sivutuotetta, joka sisältää paljon vettä ja ravintoaineita.
  • Sokeriruokoetanolitehtaat ovat usein omavaraisia energiantuotannnon suhteen, kiitos toisen valmistusprosessissa syntyvän selluloosapitoisen sivutuotteen, bagassen. Sokeriruokojätteeksi luokiteltava bagasse jää jäljelle, kun sokeriruokokasvista puristetaan mehu.

 

Muita hyötyjä:

  • Verrattuna fossiilisiin raaka-aineisiin, biopohjaisten raaka-aineiden käyttö auttaa vähentämään kasvihuonepäästöjä. Jokaisen kasvukauden aikana biomassa sitoo itseensä ilmakehän hiilidioksidia, jossa se pysyy kunnes lopputuotteita ei enää voi kierrättää uusiksi tuotteiksi, vaan ne hyödynnetään energiana  
  • I´m Green –polyetyleeni ei sisällä geneettisesti muunneltua sokeriruokoa