Tuoreita makuja ja parempi omatunto

Ruoan säilyttäminen oikealla tavalla säästää sekä rahaa että ympäristöä. Pienellä suunnittelulla voit nauttia paremmista aterioista, paksummasta lompakosta sekä vihreämmästä jalanjäljestä.

 

1. Käytä ilmatiiviitä rasioita

Säilytä ruokaa aina ilmatiiviissä rasioissa, jotka pitävät sen tuoreena pidempään, eivätkä salli makujen tai tuoksujen sekoittua keskenään. Käytä vain elintarvikekelpoista muovia olevia säilytysrasioita. GastroMax-säilytysrasiat tarjoavat ilmatiiviin ja modulaarisen ratkaisun niin kuiva-aineille kuin jääkaappiin. Ne pitävät hajut, kosteuden, pölyn ja ötökät poissa. Nämä rasiat ovat tietysti turvallista ja testattua BPA-vapaata muovia.

2. Säilytä oikeassa lämpötilassa

Säilytyslämpötilalla on vaikutusta ruoan laatuun, makuun ja säilyvyyteen. Suosituslämpötila jääkaapissa on +2 –
+6 ⁰C. Muista, että lämpötila vaihtelee jääkaapin sisällä: yleensä ovessa ja vihanneslokerossa on lämpimintä ja alahyllyllä kylmintä. Kuiva-aineet tulee säilyttää huoneenlämmössä.

3. Pakasta vaivatta

Jos aterialta jää paljon ruoantähteitä, pakaste ne mahdollisimman pian. Maku, väri, rakenne ja vitamiinit säilyvät pakastettaessa melkeinpä ennallaan. Suosituslämpötila pakastukselle on –24 ⁰C. Säilytettäessä –18 ⁰C. Käytä kestäviä, turvallisia ja BPA-vapaita pakastusrasioita kuten GastroMax-pakastusrasiat.

4. Vähennä hävikkiä

Ruokajätteen määrä vaihtelee suuresti kotien välillä. Jos haaskaamme ruokaa, haaskaamme rahaa. Muista kolme asiaa: syö ensin nopeimmin huonoksi menevät ruoat, tarkista jääkaappi, pakastin ja ruokakaappi ennen kauppaan lähtöä ja syö tähteet seuraavana päivänä lounaaksi tai pakasta ne. Tutustu laajaan valikoimaamme ruoansäilytysrasioita täällä.

5. Älä sekoita merkintöjä

Parasta ennen -merkintä tarkoittaa, että ruoalle tyypilliset ominaisuudet säilyvät ainakin tähän päivään saakka, mikäli se on säilytetty oikein. Merkityn päivän jälkeen tuote saattaa menettää osan ominaisuuksistaan (esimerkiksi juustosta voi tulla kovempaa), mutta on silti täysin käyttökelpoista. Viimeinen käyttöpäivä taas kertoo, että tuote saattaa olla haitallista merkityn päivämäärän jälkeen, eikä sitä tulisi enää syödä. Tällaisiin ruokiin lukeutuvat raaka liha, kala ja pastöroimaton maito.