Puhtaasti paras mökkisauna

Eipä taida olla mitään rentouttavampaa kuin oma sauna, josta voi piipahtaa välillä ulos vilvoittelemaan tai hypätä vaikka järveen. Vieläkin nautinnollisempaa on istua puhtaassa saunassa, joka tuoksuu kesäilloille ja näyttää melkein kuin uudelta.

 
  1. Sauna pysyy puhtaampana, kun peseydyt ennen ja käytät laudeliinaa. Lika saapuu mökkisaunaan usein jaloista, joten muista huuhdella ne huolellisesti ennen löylyihin astumista.

  1. Tarkista saunakivien kunto ja vaihda niitä tarvittaessa.

  1. Harjaa pöly ja irtolika pois lattialta, seinistä ja katosta säännöllisesti.

  1. Tarvitseeko sauna pesua? Kastele puupinnat lämpimällä vedellä ja pese ne neutraalilla puhdistusaineella kuten mäntysuovalla. Jos lauteet ovat kiinteät, varmista, että siivousvälineesi mahtuu lauteiden väliinkin. Huuhtele ensin lämpimällä vedellä ja lopuksi kylmällä, jolloin puun huokoset sulkeutuvat. Pese, huuhtele ja kuivaa lattia. Muista myös puhdistaa viemäri. Tuuleta. Pesun tai käytön jälkeen sauna kannattaa pitää vielä tovin päällä, jolloin se kuivuu. Kuten yleensäkin, muista jättää tuuletusluukku auki: voit avata sitä hetkeksi jopa tavallista enemmän.

  1. Piristä saunaasi yhteensopivalla saunasangolla, saunakauhalla ja saunavadilla. Valitse tyylikäs läpikuultava sävy tai innostu intensiivisemmistä väreistä.

Pienillä asioilla on suuri merkitys!