Kesytä talvivaatekaaos

Kevät saapuu ja on aika laittaa talvivaatteet takaisin kaappiin. Kun teet sen nyt huolella, kiität itseäsi tulevana talvena.

 

  1. Tarkista, että vaatteet ovat hyvässä kunnossa, eikä niistä puutu nappeja tai vetoketju jumita. Korjaa pikkuasiat ennen varastointia. Jos tiedät, että et tule enää käyttämään jotakin, vie se kierrätykseen tai kirpputorille.

  1. Takit, toppahousut, neuleet, lapaset, myssyt ja huivit tulevat usein talven aikana likaisiksi ja tunkkaisen tuoksuisiksi, joten muista pestä ne ja antaa niiden kuivua kunnolla. Jos vaatteet ovat jo puhtaat, harjaa ja tuuleta ne raikkaassa ilmassa.

  1. Puhdista talvisaappaat tomusta ja liasta huolellisesti. Suojaa materiaali tarvittaessa kenkälakalla tai suihkeella. Älä laita liian montaa kenkäparia samaan laatikkoon.

  1. Säilytä puhtaat talvivaatteet säilytyslaatikoissa, jotta ne pysyvät järjestyksessä ja pölyttöminä. Laadukkaat laatikot kestävät aikaa ja käyttöä sekä pitävät koit loitolla. Säästääksesi tilaa voit ottaa avuksi tyhjiöpussit. Muista kuitenkin, ettet laita niihin nahka- tai mokkavaatteita, koska niiden tarvitsee hengittää.

  1. Vie laatikot varastohuoneeseen tai kaapin perälle ja rentoudu.