Altakastelu

Altakastelu on helppoa: kasvit saavat juuri oikean määrän vettä, mittatikku näyttää, milloin sitä on aika lisätä, ja kasvit kukoistavat. Vehreitä kasveja pienellä vaivalla!

 

Altakasteluruukut sopivat kasveille, jotka tarvitsevat tasaista kastelua. Ruukut tekevät siitä erittäin helppoa: kasvit vain imevät tarvitsemansa veden ruukun alaosassa olevasta vesisäiliöstä. Mittatikku ilmoittaa, milloin on aika lisätä vettä. Meillä on useita erilaisia altakasteluruukkuja ja alla kerromme, miten ne toimivat. Muista, että parvekelaatikko, jossa on vesisäiliö, on painavampi kuin tavallinen parvekelaatikko, joten se saattaa vaatia tukevammat kannattimet.

Fiksu yrttiruukku, jossa on altakastelujärjestelmä ja erillinen altakastelumatto, joka saa yrtin imemään vettä tarvittaessa ja pitää kaupasta ostetut yrtit tuoreina pidempään. Istutusta ei tarvita – yrtti voidaan laittaa alkuperäisessä muoviruukussaan suoraan yrttiruukkuun.

Käyttöohjeet
1.    Aseta altakastelumatto ruukun pohjalle.
2.    Aseta ostettu yrtti Eden-yrttiruukkuun, muoviruukkua ei tarvitse poistaa.
3.    Kastele putken läpi.

Yrttiruukkua voidaan käyttää myös pienten ruukkukasvien pitkäaikaiseen kasteluun. Poista altakastelumatto, istuta kasvi ja täytä ruukku mullalla. Kastele mullan päältä noin kahdeksan viikon ajan, kunnes kasvin juuret ulottuvat vesisäiliöön asti. Kastele sen jälkeen kasteluputken läpi tarvittaessa.

Tilava ja käytännöllinen ruukku vesi- ja multasäiliöllä pitkäaikaiseen kasteluun. Selkeä mittatikku näyttää, milloin on aika lisätä vettä – ei liikakastelun vaaraa. Mittatikku toimii kuten öljytikku, nostat sen vain ylös nähdäksesi, kuinka korkealle vesi ulottuu.

Käyttöohjeet
1. Irrota tikku sisemmän ruukun pohjasta ja aseta se kasteluputkeen.
2. Kokoa ulompi ja sisempi ruukku.
3. Täytä sisäruukku mullalla ja istuta kasvi.
4. Kastele mullan päältä noin kahdeksan viikon ajan, kunnes kasvin juuret ulottuvat vesisäiliöön. Kastele sen jälkeen kasteluputken läpi tarvittaessa mutta korkeintaan mittatikun enimmäisrajaan asti.

Tilava ja käytännöllinen ruukku vesi- ja multasäiliöllä pitkäaikaiseen kasteluun. Selkeä mittatikku näyttää, milloin on aika lisätä vettä – ei liikakastelun vaaraa. Mittatikku toimii kuten öljytikku, nostat sen vain ylös nähdäksesi, kuinka korkealle vesi ulottuu.

Käyttöohjeet
1. Kiinnitä kasteluputki pohjalevyyn ja aseta se ruukun sisään.
2. Istuta kasvi suoraan ruukkuun ilman alkuperäistä ruukkua. Täytä mullalla niin, että kasvi seisoo tukevasti ja on oikealla tasolla. Pohjalle ei tarvita lekasoraa, kukkamullan pitäisi olla suorassa kosketuksessa vesisäiliön reikiin.
3. Työnnä mittatikku kasteluputkeen.
4. Kastele mullan päältä noin kahdeksan viikon ajan, kunnes kasvin juuret ulottuvat vesisäiliöön. Kastele sen jälkeen kasteluputken läpi tarpeen mukaan, mutta korkeintaan mittatikun enimmäisrajaan asti.

Tilava, talonpoikaistyylinen parvekelaatikko erittäin suurella vesi- ja multasäiliöllä pitkäaikaiseen kasteluun. Laatikon ylitäyttösuoja estää kasvien juuria seisomasta vedessä. Selkeä mittatikku näyttää, milloin on aika lisätä vettä – ei liikakastelun vaaraa.

Käyttöohjeet
1. Kokoa eri osat.
2. Täytä laatikko mullalla ja istuta kasvit.
3. Kastele mullan päältä ensimmäisen viikon ajan, kunnes kasvien juuret ulottuvat vesisäiliöön. Kastele sen jälkeen kasteluputken läpi tarpeen mukaan. Vesimittari pysyy tukevasti paikallaan putken sisällä ja on helppo irrottaa. Putken päällä oleva kansi estää veden haihtumisen.

Tilava ja käytännöllinen parvekelaatikko suurella vesi- ja multasäiliöllä pitkäaikaiseen kasteluun. Laatikon ylitäyttösuoja estää kasvien juuria seisomasta vedessä. Selkeä mittatikku näyttää, milloin on aika lisätä vettä – ei liikakastelun vaaraa.

1. Jos laatikko on tarkoitus sijoittaa ulos, tee terävällä esineellä reiät laatikon molemmissa päissä olevien merkkien kohdalle, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.
2. Aseta sisäosa laatikkoon tasainen puoli ylöspäin ja urat ja laipat vastakkain. Aseta kasteluputket sisäosan reikiin ja mittatikku toiseen putkista.
3. Peitä pohja mullalla, asettele kasvit paikalleen ja täytä laatikko mullalla.
4. Kastele ensimmäisellä kerralla mullan päältä niin että multa kostuu kokonaan.
5. Kastele sen jälkeen kasteluputken läpi tarpeen mukaan, mutta korkeintaan mittatikun enimmäisrajaan asti.