klikkaa tästä
verkkokauppaan
Toivelista
Finnish

Ympäristö

Otamme ympäristövastuun vakavasti ja pyrimme jatkuvasti minimoimaan omat ympäristövaikutuksemme sekä aktiivisesti edistämään kestävää kehitystä toiminnassamme. Valmistamamme tuotteet ovat korkealaatuisia ja tehty kestämään vuosia ja jopa vuosikymmeniä. Jopa sen jälkeen, kun tuote on kulutettu loppuun, se voidaan kierrättää ja materiaali käyttää uudelleen toiseen tarkoitukseen.

Minimoimme aina myös raakamateriaalin käytön ja käytämme kierrätettyä materiaalia mahdollisimman paljon. Esimerkiksi osa kukkaruukuista, lumityökalut, jäteastiat ja SmartStore-laatikoiden klipsit on valmistettu kokonaan kierrätetystä materiaalista. Käyttämämme kierrätetyn materiaalin käyttö on kasvanut vuoden 2012 jälkeen joka vuosi. Pyrimme tutkimaan ja löytämään vaihtoehtoisia, kestävämpiä biopohjaisia raaka-aineita, jotka ovat entistäkin ympäristöystävällisempiä.

Suomen ja Ruotsin tehtaissamme kaksi päätavoitetta ympäristöön liittyen ovat sähkön käytön ja jätteiden määrän vähentäminen. Olemme tehneet paljon työtä vähentääksemme vuosittaista energiankulutusta. Tuotteet on suunniteltu tuotannon ja logistiikan kannalta mahdollisimman tehokkaiksi, jotta ne kuluttaisivat vähemmän energiaa. Vaihdamme aktiivisesti koneitamme uusiin ja energiatehokkaampiin. Environ International Corporation on tehnyt kaikissa Orthex Groupin tehtaissa vuonna 2014 ympäristöarvioinnin, jonka mukaan tehtaissa ei ole ympäristöriskejä. Kaikki tehtaamme ovat ISO 9001- ja 14001-sertifioituja. ISO 14001 -sertifiointi osoittaa, että ympäristöasioiden hallinta on parhainta laatua ja että pyrimme minimoimaan ympäristöjalanjälkemme.

Tässä muutamia konkreettisia esimerkkejä ympäristötavoitteistamme vuonna 2014:

Lohjan tehdas, Suomi:

  • Jätteen määrä väheni 19,4 %
  • Kierrätysmateriaalin käyttö lisääntyi 91 % vuosien 2012–2014 aikana
  • Pahvipakkausten käyttö väheni 44 %
  • Muovipussien ja kalvojen käyttö väheni 53 %
  • Mukana kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelmassa

Tingsrydin tehdas, Ruotsi:

  • Veden käyttö väheni 20,9 %
  • Teollisuusjätteen määrä väheni 9,7 %
  • Siirtyminen käyttämään kierrätysmateriaalia kaikissa mustissa kukkaruukuissa

Gnosjön tehdas, Ruotsi:

  • Lämmitysöljy korvattiin maalämmöllä