klikkaa tästä
verkkokauppaan
Toivelista
Finnish

Leikittele järjestyksellä

Missä ovat Legot? Mihin pupu on piiloutunut? Entä värikynät? Tee järjestyksen pitämisestä hauskaa lapsille!

Leikkiminen on tärkeää kaikille lapsille. Se tukee lapsen motorista ja kielellistä kehitystä sekä luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Leikkiminen ei vaadi pinokaupalla kalliita tai monimutkaisia leluja, vaan mielikuvitusta ja intoa. Jos leluilla ei kuitenkaan ole omaa paikkaansa, voi hauskasta leikistä jäädä aikamoinen sotku.

Opeta lapsesi laittamaan lelut takaisin lelulaatikoihin leikkimisen jälkeen. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa kaiken tulisi olla omilla paikoillaan.

Jokaisella lelukategorialla (nuket, autot, Legot...) tulisi olla oma säilytyslaatikko. Siten lasten ei tarvitse avata kaikkia laatikoita etsiessään haluamaansa. Käytä läpikuultavia laatikoita tai luo taiteellisia nimilappuja yhdessä lasten kanssa. Jos käytät värikkäitä laatikoita, voit valita jopa eri leluille omat tunnusvärinsä. Varastoi lelulaatikot kaappien alemmille hyllyille, niin lasten on helpompi ulottua niihin.

Jos lapsellasi on enemmän kuin kylliksi leluja tai hän on kasvanut joistakin jo yli, voit ehdottaa niiden lahjoittamista hyväntekeväisyyteen muiden lasten iloksi. Tämä on mukava tapa opettaa lapselle empatiaa ja jakamista. Toinen vaihtoehto on myydä ylimääräiset lelut kirpputorilla, mikä taas opettaa lapselle rahan arvoa.

Kuinka valita sopiva lelu?

Hyvät lelut ovat turvallisia, lapsen ikään sopivia ja ne parantavat koordinaatiotaitoja sekä aktivoivat mielikuvitusta. Lue lisää >>