Toivelista
Finnish

Reseptivideo: Mustikkapiirakka

Suomen Kokkimaajoukkueen luoma herkullinen resepti. Mustikkapiirakka on täydellinen kesäjälkiruoka ja sopii tarjottavaksi vaniljajäätelön kanssa!

Katso ohjeet videolta ja tarkka resepti videon alta.

Mustikkapiirakan resepti:

 

Piirakan muropohja:

180 g voita

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

puolikkaan appelsiinin kuori

ripaus suolaa

 

Täyte:

4 dl (pakaste)mustikoita

0,4 dl sokeria

0,4 dl hillosokeria

2 rkl perunajauhoa

 

Tee näin:

1. Vatkaa voi sokeri pehmeäksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, appelsiininkuori, suola ja kardemumma keskenään sekaisin. Lisää jauhot sokeri-voi massaan.

3. Painele taikina voideltuihin piirakkavuokiin.                       

4. Sekoita (jäiset) mustikat, sokerit ja perunajauho keskenään. Kaada mustikat piirakkavuokiin. Voit tehdä myös yhden isomman piirakan.

5. Paista piirakoita uunissa 200 asteessa noin 20 min.

6. Nauti piirakkaa tuoreiden mustikoiden sekä vaniljajäätelön kanssa.