Toivelista
Finnish

Suklaabanaanileipä chia-siemenillä

Tämän herkullisen reseptin on GastroMaxille luonut suositun Dagmar's Kitchen -ruokablogin kirjoittaja Sonja Dahlgren

Tarvitset:

5 dl hienoa spelttijauhoa
1,5 dl täysjyväruisjauhoa

4 rkl kaakaojauhetta
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl chia-siemeniä
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl merisuolaa
1/2 tl vaniljajauhetta
75 g hyvälaatuista tummaa suklaata (vähintään 70%) karkeasti paloiteltuna

5 dl maustamatonta jogurttia
1 iso luomubanaani muussattuna

1/2 dl vaahterasiirappia

tuoksutonta kookosöljyä + chia-siemeniä vuokaan

1 banaani, puolitettuna pituussuunnassa (halutessa) koristeeksi

auringonkukansiemeniä ja chia-siemeniä koristeeksi

Tee näin:

 

1) Lämmitä uuni 200° C. Öljyä pitkosvuoka kookosöljyllä ja ripottele chia-siemeniä vuoan reunoille ja pohjalle.

 

2) Yhdistä kuivat aineet suuressa kulhossa. Lisää nestemäiset aineet ja sekoita huolellisesti silikonikaavinta käyttäen kunnes koostumus on tasainen.


3) Levitä taikina tasaisesti pitkosvuokaan. Asettele päälle banaanin puolikkaat ja ripottele aurongonkukansiemeniä sekä chia-siemeniä.


4) Paista tunti uunin alaosassa 200° C. Laske sen jälkeen lämpötilaa 175° C asteeseen ja jatka paistamista vielä puoli tuntia.


5) Ota leipä uunista ja anna jäähtyä hieman ennen vuoasta poistamista. Anna jäähtyä kokonaan ritilän päällä. Leipä säilyy viiden päivän ajan keittiöpyyhkeeseen käärittynä ja sen voi myös pakastaa.